Φίλοι της κορυφογραμμής Βουλγάρας που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο των Αγράφων, άνθρωποι των γύρω χωριών, των τοπικών συλλόγων και των κινημάτων, αψηφώντας τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, συγκεντρώθηκαν στη Βρύση Ζαχαράκη για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση αιολικών στη Βουλγάρα και στο βουνό Κερασιά.

Η δυνατή βροχή δεν άφησε τους συγκεντρωμένους να ανέβουν στη Βουλγάρα, αλλά η διαμαρτυρία τους ενδυνάμωσε την αποφασιστικότητά τους.

 
Παρόντες ήταν εκπρόσωποι και μέλη των Συλλόγων: Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας, Πεζοπορικός Φυσιοδιφικός Σύλλογος Καρπενησίου, Σύλλογος των Απανταχού Φουρνιωτών «Ο ΛΕΠΕΝΙΩΤΗΣ», Σύλλογος των Φουρνιωτών Λαμίας «Το Ζαχαράκι», Σύλλογος Κλειτσιωτών Ν. Φθιώτιδος «Ο Αγιος Κυπριανός», Μορφωτικός Σύλλογος Βαθύλακκου «Η Κοίμηση της Θεοτόκου», Σύλλογος των Απανταχού Αηδονοχωριτών Ν. Καρδίτσης και Σύλλογος Απανταχού Ρεντινιωτών Καρδίτσας.
 
Κι ακόμη, εκπρόσωποι και μέλη των κινημάτων: Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την προστασία των Αγράφων, Κίνηση Πολιτών για την Προστασία του Ευρυτανικού Περιβάλλοντος, Κίνηση Πολιτών για τα Αιολικά στις ΔΕ Φουρνά και Κτημενίων, Κίνηση Πολιτών για την Προστασία της Οίτης, Πρωτοβουλία για την Προστασία της Ορεινής Δυτικής Φθιώτιδας, Κίνηση για την Προστασία των Νησίδων του Αιγαίου, Πρωτοβουλία για την Υπεράσπιση της Οίτης και της Γραμμένης Οξυάς, Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην Πράσινη Ανάπτυξη και στα Αιολικά στα Άγραφα, Πρωτοβουλία Αθήνας για την προστασία των Αγράφων.

«Δεν είμαστε του χεριού τους! Δεν θα αφήσουμε τη χαρά στους φερόμενους “επενδυτές” να κατακρεουργήσουν τα βουνά μας και τα παρθένα δάση. Η σκόνη του καιρού και οι ποικίλες, τεχνητές ή όχι, κρίσεις δεν μας πτοούν», ανέφερε η Κίνηση Πολιτών για τα Αιολικά στις ΔΕ Φουρνά και Κτημενίων.

με πληροφορίες από efsyn.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το