Τελικά δεν ήταν μόνο κάποιοι … πιστοί και … εκπρόσωποι του Θεού του δόγματος «μένουμε εκκλησιά», αλλά ακόμα και αυτή η «πρώτη κυρία» της Κέρκυρας μετά του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων που πέρασαν το μήνυμα «Μείνετε σπίτι – πάμε εκκλησιά» με την παρουσία τους στον ΙΝ Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα κατά τη χθεσινή «κεκλεισμένων των θυρών» λειτουργία.

Λίγες μέρες πριν, η δήμαρχος, Μερόπη Υδραίου σε τηλεοπτικό της μήνυμα έκανε έκκληση στους δημότες να «μείνουν σπίτι» διότι κινδυνεύουν οι ζωές τους. Η δήμαρχος, μιλούσε για πρωτόγνωρη κρίση που απειλεί τις ζωές μας, ζητώντας από τους Κερκυραίους σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα της, να κάνουν υπομονή και να μείνουν στα σπίτια τους. Από την άλλη, τα… έγραψε όλα στα παλιά της παπούτσια και πήγε εκκλησία.  Όπως θα δείτε στο σχετικό βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

Όλα αυτά σε συνθήκες πανδημίας με αυστηρά απαγορευτικά μέτρα που εφαρμόζονται με τον πιο σκληρό τρόπο σε απόκληρους, κατατρεγμένους και ανήμπορους συμπολίτες μας. Άστεγοι, γέροι, άνεργοι καλούνται να πληρώσουν υψηλά πρόστιμα ακόμα και για … ψύλλου πήδημα, για κάποια τυπική παράβαση που αφορά λανθασμένο κωδικό και όχι για ουσιαστική παράβαση των μέτρων.

Να δούμε ποια θα είναι τελικά η απάντηση της πολιτείας και κατά όσον θα τηρηθούν μέχρι τέλος οι «νόμιμες διαδικασίες» και δε θα είναι κινήσεις εντυπωσιασμού οι πρώτες αντιδράσεις. Συγκεκριμένα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε τα εξής, «Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις Εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες».

Όπως έγινε γνωστό εναντίον του Μητροπολίτη Νεκτάριου, της δημάρχου Μ. Υδραίου, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Δ. Μεταλληνού και άλλων που παραβρέθηκαν στον ναό του Αγ. Σπυρίδωνα, σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για την εφαρμογή της. Αποχωρώντας από το δικαστικό μέγαρο, ο εισαγγελέας πρωτοδικών, Δ. Λαμπρίδης, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι αναζητούνται στο πλαίσιο του Αυτοφώρου ώστε να προσαχθούν σε δίκη. Να δούμε αν θα βρεθούν μέχρι σήμερα που λήγει και το αυτόφωρο.

Σύμφωνα, μάλιστα, με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας protothema.gr, η έκθεση της αστυνομίας καταγράφει την παρουσία 16 ατόμων εντός του ναού. Η εμφάνιση της δημάρχου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, μάλλον, προήλθε από… θαύμα καθώς, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, οι τέσσερις θύρες του ναού ήταν φρουρούμενες.

πηγή: argyrades.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το