Παγετός


Μεγάλες οι ζημιές, για άλλη μια φορά, στις αγροτικές καλλιέργειες Πέλλας-Ημαθίας. Κάπου 400 χιλιάδες στρέμματα δενδροκαλλιεργειών χτυπήθηκαν πρόσφατα στην περιοχή. Στα 200 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται πως φτάνουν οι ζημιές και όπως εκτιμάται μπορεί το καλοκαίρι το καλάθι των νοικοκυριών να μην έχει και μπόλικα φρούτα. Όμοια φαίνεται πως θα επηρεαστούν και οι εξαγωγές, όσες ασφαλώς δεν έχουν επηρεαστεί από παράγοντες πολιτικής φύσης όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Έλεγαν οι παλιότεροι πως η αγροτιά βρίσκεται πάντοτε στο έλεος του καιρού. Κι είναι αλήθεια πως δεν μπορούν να γνωρίζουν ούτε και να προστατευτούν από τα καιρικά τερτίπια και θυμώματα. Εμείς όμως λέμε πως οι αγρότες μπορούν να σκεφτούν και αλλιώς. Μπορούν και να δράσουν αλλιώς. Πέρα απ’ τις βουλές του καιρού υπάρχει κι η πολιτική βούληση. Κι αν δεν μπορούν να τα βάλουν με το ένα μπορούν κάλλιστα να τα βάλουν με το άλλο. Γνωρίζουν άριστα και στο πετσί τους ποια ακριβώς πολιτική πέφτει στις πλάτες τους με δύναμη εκατομμυρίων παγετών και τους διαλύει.

Είναι η αγροτοκτόνα πολιτική της σημερινής κυβέρνησης και όλων των χτεσινών, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που τους διαλύει, τους εξοντώνει καθημερινά. Είναι η πολιτική όλων τους που αξιώνει δεκαετίες τώρα το ξεκλήρισμά τους, πιστή στις επιταγές της Ε.Ε., στις γραμμές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής-ΚΑΠ. Είναι η εξίσου υποκριτική πολιτική της «αειφορίας και της πράσινης οικονομίας», που μόνο αειφόρα και πράσινη δεν είναι για την αγροτιά, αλλά κατάμαυρη. Είναι η διαχρονική πολιτική της εξαφάνισης από προσώπου ελληνικής γης των αγροτών, που χάνονται μέρα τη μέρα, χρόνο το χρόνο. Είναι η ασταμάτητη καταλήστευση του κόπου και του ιδρώτα τους. Είναι κι ο εμπαιγμός από τις υποταγμένες αγροτοπατερικές ηγεσίες των αγροτικών Συλλόγων, που χρόνια στρέφουν σε λάθος κατευθύνσεις το αγροτικό κίνημα, χρόνια το εξουδετερώνουν και το διαλύουν.

Ο παγετός, ως καιρικό φαινόμενο, θα συνεχίσει να υπάρχει αναπόφευκτα, όπως και τα υπόλοιπα καιρικά φαινόμενα που υφίστανται ανεξάρτητα από τη θέληση των ανθρώπων. Αυτό που είναι αναγκαίο και πρέπει να σταματήσει να υπάρχει είναι ο πολιτικός παγετός όλων των παραπάνω. Ο πολιτικός τους παγετός αργά ή γρήγορα πρέπει να υποχωρήσει, να ηττηθεί. Αυτόν τον πολιτικό παγετό μπορούν να τον νικήσουν με την οργάνωσή τους και τον μαζικό τους αγώνα οι αγρότες. Είναι αναγκαίο, αργά ή γρήγορα θα γίνει.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το