Εξώσεις, πλειστηριασμοί
Τι συμβαίνει με τους πλειστηριασμούς; Μια μικρή «περιήγηση» στα τεκταινόμενα και τους αριθμούς σε μία περιοχή της χώρας μπορεί να παρουσιάσει τη «σκοτεινιά» της κατάστασης που βιώνουν πλατιά εργατικά και λαϊκά στρώματα.
Ημαθία και πλειστηριασμοί για το τρέχον έτος 2022. Σε ολόκληρη την περιοχή πραγματοποιήθηκαν 647 πλειστηριασμοί ακινήτων και πρώτης κατοικίας μόνο κατά το 2022, που ας μην το ξεχνάμε δεν έχει ολοκληρωθεί. Στον δήμο της Βέροιας έχουν ολοκληρωθεί 307 και άλλοι 38 είναι προγραμματισμένοι για το επόμενο εικοσαήμερο! Στη Νάουσα τα στοιχεία δε διαφέρουν και αναφέρουν 132 ολοκληρωμένες «υποθέσεις» και 28 προγραμματισμένες μέχρι τέλους έτους! Στον τρίτο αστικό ιστό της περιοχής, τον δήμο Αλεξάνδρειας, οι αριθμοί παρόμοιοι κάνουν λόγο για 124 ολοκληρωμένους και 18 προγραμματισμένους! Εξώσεις και πλειστηριασμοί «μποναμάδες» μιας αντιλαϊκής πολιτικής. Αριθμοί που αντανακλούν σαν καθρέφτης μία τραγική κατάσταση που οι κυβερνώντες διαμορφώνουν για πλατιά εργατικά, αγροτικά, λαϊκά στρώματα.
Η στήλη έχει κάθε λόγο να πιστεύει πως ανάλογη είναι η κατάσταση και οι αριθμοί σε κάθε περιοχή της χώρας. Έχει επίσης κάθε λόγο να πιστεύει πως αργά ή γρήγορα ο λαός μας θα βρει περπατησιά και δύναμη, θα παλέψει μαζικά και ανυποχώρητα για τη ζωή του και όσους «την κυνηγούν».

«Συνυποσχετικά»
«Συνυποσχετικό» με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών συνομολόγησε τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη. Κοινώς έδωσαν τα χέρια και υποσχέθηκαν ο ένας στον άλλο «αιώνια αγάπη»! Τι υποσχέθηκαν; Ακούστε και θα καταλάβετε και τι σημαίνει η λαϊκή φράση «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους».

Έχουμε και λέμε…υποσχόμαστε και συμφωνούμε πως ο φόρος που θα σας πληρώσουμε θα είναι «τόσος και ούτε δεκαρίτσα παραπάνω» ασχέτως αν τα κέρδη μας έχουν εκτοξευτεί στα ύψη, ασχέτως αν είμαστε σίγουροι πως θα εκτιναχθούν και θα αυγατίσουν ακόμη περισσότερο! Συνεχίζουμε και λέμε… συμφωνούμε και υποσχόμαστε ότι αναστέλλονται τα χρέη και οι υποχρεώσεις των πλοιοκτητριών εταιρειών προς το ελληνικό δημόσιο μέχρι το 2025 τουλάχιστον -η υπογράμμιση δική μας γιατί είμαστε βέβαιοι πως αν συνεχιστεί ανενόχλητη η ίδια πολιτική το 2025 θα υπάρξει ανανέωση υπόσχεσης. Σε απλά ελληνικά αφήστε μας ήσυχους να αρμενίζουμε σε «ωκεανούς» κερδών και πλούτου. Χαρίστε μας όσα σας χρωστάμε!

Αν κάποιος βιαστεί να ρίξει την ευθύνη μόνο στη σημερινή, πραγματικά ανάλγητη, κυβέρνηση τότε κάνει λάθος. Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια, τουλάχιστον 8! Τα «συνυποσχετικά» και οι όρκοι αμοιβαίας αγάπης τέτοιου είδους τα πρωτοξεκίνησε η εξόχως μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά, τα συνέχισε η «πρώτη φορά αριστερά» των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και φυσικά τα διατηρεί ως κόρη οφθαλμού η ΝΔ-Μητσοτάκη της περιόδου που διανύουμε. Έτσι ακριβώς. Γιατί οι καλοί λογαριασμοί…ε, κάνουν και τους καλούς, ταξικούς, φίλους!

Θάνατος
Πόσο τιμάται η ζωή εντός του βρωμερού συστήματος που ζούμε; Για κάποιους πολλά. Για άλλους, τους περισσότερους, λίγα. Για κάποιους όσο ένα σύστημα θέρμανσης και η αντικατάστασή του σε σχολείο. Για κάποιους όσο ένα γέμισμα στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου…

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το