«Πότε θα κάνει ξαστεριά» για «Τα πουλιά της δυστυχίας»

(ΣΠΑΝΙΟ VIDEO) Όταν οι Παπακωνσταντίνου, Βενετσάνου, Λέκκας, Ζιώγαλας & Φραγκούλης τραγούδησαν «Πότε θα κάνει ξαστεριά» μαζί με τον Γιάννη Μαρκόπουλο.

Μαρκόπουλος & Παπακωνσταντίνου σε μια σπάνια στιγμή

Προσπαθώντας πριν από λίγο καιρό να ψηφιοποιήσω μια παλιά, ταλαιπωρημένη βιντεοκασέτα, έπεσα πάνω σε ένα απόσπασμα με το φινάλε μιας συναυλίας του Γιάννη Μαρκόπουλου. Δυστυχώς από τους τίτλους τέλους της ΕΤ 1, αλλά και από το κουτί της κασέτας έλειπαν παντελώς τα απαραίτητα στοιχεία για τον ακριβή χρόνο αλλά και τον τόπο της συναυλίας. Εικάζω πως πραγματοποιήθηκε κάπου στα τέλη της δεκαετίας του ’90, ίσως στο θέατρο «Παλλάς».

Στο πρώτο μέρος του αποσπάσματος που θα παρακολουθήσετε παρακάτω, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου παίζει κιθάρα και τραγουδά «Τα πουλιά της δυστυχίας» του Διονύση Σαββόπουλου, τραγούδι που ηχογράφησε ο Σαββόπουλος το 1965 και επανέφερε στην επικαιρότητα ο Παπακωνσταντίνου το 1978, μέσα από τον πρώτο προσωπικό του δίσκο, που είχε τίτλο το όνομά του.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Μαρκόπουλος μαζί με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τους Νένα Βενετσάνου, Βασίλη Λέκκα, Νίκο Ζιώγαλα και Μάριο Φραγκούλη και τη χορωδία των θεατών του θεάτρου τραγούδησαν το θρυλικό «Πότε θα κάνει ξαστεριά»…

Αν γνωρίζετε κάτι περισσότερο για τη συγκεκριμένη συναυλία, θα ήταν ιδιαίτερη χαρά να το μοιραστείτε μαζί μας…

Update: Συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο «Παλλάς» στις 16 Νοεμβρίου 1996 με το έργο «Μνήμη ατίθαση-Στον Νοέμβρη του Πολυτεχνείου» του Γιάννη Μαρκόπουλου με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του συνθέτη και τη Χορωδία της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Αντώνη Κοντογεωργίου. Ερμηνεύει ο Μάριος Φραγκούλης. Στη συνέχεια, από την ίδια συναυλία, η Νένα Βενετσάνου, ο Νίκος Ζιώγαλας, ο Βασίλης Λέκκας και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ερμηνεύουν τραγούδια σε μουσική Χρήστου Λεοντή, Γιάννη Μαρκόπουλου, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Λοΐζου, Διονύση Σαββόπουλου. (H πληροφορία προέρχεται από το φίλο, ραδιοφωνικό παραγωγό του Δευτέρου Προγράμματος ΕΡΑ Σιδερή Πρίντεζη).

Πηγή: Θανάσης Γιώγλου – ogdoo.gr

Διαβάστε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το