Τα συσσωρευμένα προβλήματα στα σχολεία, οι πρόσφατες αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις αλλά και τα νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση βγάζουν και πάλι τους μαθητές στους δρόμους. Μαθητικό συλλαλητήριο διοργανώνεται τη Δευτέρα 10 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας απευθύνει κάλεσμα στους μαθητές «Τώρα να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά η φωνή μας!». Να την ενώσουν διεκδικώντας «σχολείο να μορφώνει. Σχολείο δημιουργικό – όχι κέντρο εξεταστικό». Οπως τονίζει στο κάλεσμά της:

«Οσο όλες οι κυβερνήσεις…

  • Κάνουν το σχολείο μας εξοντωτικό, ακριβό εξεταστικό κέντρο
  • Στέκονται απέναντι στο δίκαιο αίτημα των μαθητών και των φοιτητών για αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία στο ύψος των αναγκών
  • Βλέπουν τους μαθητές και τους φοιτητές σαν “κόστος”
  • Μας αφήνουν χωρίς καθηγητές και μετά τις πανελλαδικές θα μας κάνουν κριτική ότι έχουμε χαμηλό επίπεδο μόρφωσης!
  • Ενώ μας λένε ότι δεν έχουν λεφτά για καθηγητές και σχολικές υποδομές, ταυτόχρονα δίνουν δισεκατομμύρια ευρώ στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ, είναι έτοιμοι να στείλουν και στρατό για επεμβάσεις σε ξένες χώρες…

…Τόσο οι μαθητές… Θα είμαστε στους δρόμους!»

Στο πλευρό των μαθητών η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής

«Θα είμαστε μαζί με τους μαθητές», δηλώνει η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής, που συμμετέχει στην κινητοποίηση της Δευτέρας, εκφράζοντας τη στήριξή της στον αγώνα τους και στις μορφές πάλης που τα συλλογικά τους όργανα θα επιλέξουν, τη συμπαράστασή της στα δίκαια αιτήματά τους για τη βελτίωση των συνθηκών μόρφωσής τους.

Η Ομοσπονδία αναφέρεται στον νέο νόμο για την εξίσωση των πτυχίων πανεπιστημίων και κολεγίων, στα χρήματα που πληρώνει συνεχώς η κάθε οικογένεια ζητώντας Παιδεία αποκλειστικά δημόσια και πραγματικά δωρεάν, στις άθλιες υποδομές στη σχολική στέγη, στις ελλείψεις σε προσωπικό.

«Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής στέκεται στο πλευρό των μαθητών, καλεί τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων της Αττικής να συμπορευτούμε μαζί με τους μαθητές στον δίκαιο αγώνα τους για το σχολείο που τους αξίζει και για ζωή με δικαιώματα», τονίζει ανάμεσα σε άλλα.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το