Τριτοκοσμικές εικόνες στην Ελλάδα του 21ου αιώνα!

Δέκα μαθητές δημοτικού και γυμνασίου των χωριών της Φαμίλας και της Στράνομας (ΔΕ Πυλήνης Ναυπακτίας) αναγκάστηκαν να περάσουν την αιωρούμενη, συρμάτινη γέφυρα της Στράνομας κατά την επιστροφή στα σπίτια τους από το σχολείο τους στο Θέρμο. Ο δρόμος είχε κλείσει από κατολίσθηση και κανένας από τους αρμόδιους φορείς (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Δήμοι), δεν πρόβλεψαν να ανοίξουν το δρόμο!

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Εισαγγελέας Αγρινίου, νωρίς το πρωί της Παρασκευής (27.01), αφού έλαβε γνώση των σχετικών δημοσιευμάτων, παρενέβη αυτεπάγγελτα και ζήτησε να διερευνηθεί η υπόθεση ώστε να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους, με 10 χρονών παιδιά να «αιωρούνται» πάνω από τα ορμητικά νερά του Εύηνου ποταμού είτε μέσω ενός κουβούκλιου – τελεφερίκ (που παρά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του που το καθιστούν αξιοθέατο της περιοχής, είναι παράλληλα άκρως επικίνδυνο χωρίς καμία άδεια εκθέτοντας ζωές σε κίνδυνο) αλλά και μέσω μιας άκρως ακατάλληλης συρμάτινης γέφυρας που δεν προσφέρει καμία ασφάλεια τους διερχόμενους ιδίως τους χειμερινούς μήνες.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το