Πρωτοφανής και μαζική ήταν η παρουσία των πολιτών – πλατύ κόσμου και νεολαίας -της Ηγουμενίτσας – εντός και εκτός της αίθουσας – στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 21/7, για να εκφράσουν την οργή και την αγανάκτησή τους για την παραχώρηση σε επιχειρηματία της τελευταίας ελεύθερης παραλίας της Θεσπρωτίας.

Εν τω μεταξύ είχαν συγκεντρωθεί περίπου χίλιες υπογραφές κατοίκων που αντιδρούν στην απόφαση του Δήμου να παραχωρήσει την παραλία, μετά από διαγωνιστικές διαδικασίες με έναν υποψήφιο, για μία τριετία και με αντίτιμο χίλια ευρώ!!!.

Μέσα από μια διαδικασία που κράτησε τέσσερις ώρες, με συνθήματα, πανό και παρεμβάσεις εκπροσώπων φορέων και πολιτών σφυροκοπήθηκαν κυριολεκτικά οι απαράδεκτοι ισχυρισμοί της Δημοτικής Αρχής, που απηχούσαν ουσιαστικά το γνώριμο παραμύθι της τουριστικής ανάπτυξης. Και παρά το γεγονός ότι Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι έμειναν κυριολεκτικά «γυμνοί» μπροστά στον κόσμο, να μη θέλουν να δεχτούν τα αυτονόητα και να αναζητούν σανίδα σωτηρίας μέσα από μια πρόταση επανελέγχου της υλοποίησης της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Μάλιστα απέδωσαν την μαζική μαχητική παρουσία του κόσμου στην προεκλογική περίοδο και σε υποκίνησή των (!!!), γενόμενοι καταγέλαστοι από τον κόσμο.

Ήταν τόσο έντονη η παρέμβαση του ακροατηρίου, που αναγκάστηκαν και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, που είχαν υπερψηφίσει την πρόταση στην Οικονομική Επιτροπή, να δηλώνουν ότι ανακαλούν την ψήφο τους και να ζητούν την ανάκληση της απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Με προκλητική επιμονή η Δημοτική Αρχή, επικαλούμενη διαδικαστικούς λόγους, πρότεινε να παραπεμφθεί το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή, που είναι δήθεν άλλο όργανο, αλλά ξεγυμνώθηκαν όταν εκπρόσωπος μας ανέγνωσε τα ονόματα των μελών της Οικονομικής Επιτροπής που ήταν όλα παρόντα!

Στην δολιχοδρομία της νομιμότητας, που υπεισήλθαν και οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης, και μόνον μετά την επιμονή του κόσμου, ο προκλητικός Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αναγκάστηκε να βάλει σε ψηφοφορία και την πρόταση για «Ανάκληση της Απόφασης Παραχώρησης -Ελεύθερη η παραλία της «Ελιάς», η οποία δεν πέρασε, με την πλειοψηφία να ψηφίζει την πρόταση του Δημάρχου και με τους κατοίκους αγανακτισμένους να ετοιμάζονται για τις περαιτέρω κινήσεις για να μείνει ελεύθερη η παραλία.

Στην συγκέντρωση μοιράστηκε η σχετική Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ που δημοσιεύτηκε στον «Πρόλογο», ενώ ιδιαίτερη, εύστοχη ήταν η παρέμβαση εκπροσώπου του Μ-Λ ΚΚΕ, που ξεκαθάρισε ότι το ζήτημα της παραχώρησης δεν είναι ζήτημα νομιμότητας (οι νόμοι άλλωστε υπηρετούν αυτήν την πολιτική), αλλά ζήτημα πολιτικής απόφασης, ζητώντας από τους Δημοτικούς Συμβούλους «πάρτε πίσω την απόφαση», αναδεικνύοντας ταυτόχρονα συνοπτικά «το θαύμα του τουρισμού», με την σερβιτόρο έγκυο ξενοδοχοϋπάλληλο να δουλεύει στο λιοπύρι, το σερβιτόρο – δύτη, τον τσουρουφλισμένο και κρυμμένο στο ψυγείο μαθητευόμενο μάγειρα, τον απλήρωτο και ξυλοκοπημένο νέο στην Πάργα, τις τιμές Μυκόνου, αλλά και στην κατάληψη του αιγιαλού, στην άναρχη εμπορευματοποίηση των παραλιών, την πλήρη απάλειψη κάθε ελεύθερου χώρου.

Στο ίδιο μήκος κύματος μαχητικές και αποκαλυπτικές ήταν οι τοποθετήσεις εκπροσώπου του ΚΚΕ (μ-λ) και άλλων πολιτών.

Στη συνέχεια δημοσιεύεται βίντεο ερασιτεχνικής λήψης με την παρέμβαση του εκπροσώπου του Μ-Λ ΚΚΕ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το