Στον απόηχο των εκτεταμένων διακοπών ρεύματος, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο έκανε λόγο για επιθέσεις των ΗΠΑ και της αντιπολίτευσης με «μη παραδοσιακές μορφές πολέμου», με απώτερο στόχο να ανατρέψουν την κυβέρνηση.

«Είναι ένας μη παραδοσιακός πόλεμος κατά των δημόσιων υπηρεσιών, προκειμένου να καταστεί η χώρα ανεξέλεγκτη, γεμάτη χάος και βία», δήλωσε ο Μαδούρο σε μια εκπομπή που μεταδόθηκε από το κανάλι Periscope την Πέμπτη.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας πρόσθεσε ότι οι αρχές αντιστέκονται σε αυτές τις προσπάθειες ανατροπής και κατευθύνουν τη χώρα προς την ειρήνη, τη σταθερότητα και την εθνική ενότητα.

Μιλώντας ζωντανά στην εθνική τηλεόραση την Πέμπτη, ο Μαδούρο κάλεσε τους πολίτες της Βενεζουέλας να δημιουργήσουν χώρους αποθήκευσης νερού σε ολόκληρη τη χώρα για να εξασφαλίσουν ότι υπάρχει αρκετό νερό σε περίπτωση νέων διακοπών ηλεκτρικής ενέργειας.

«Επιμένω ότι σε αυτό το στάδιο της πάλης ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις σε κρίσιμα συστήματα, όλοι οι κάτοικοι της Βενεζουέλας θα πρέπει να εξοικονομήσουν νερό και να οργανώσουν τα αποθέματα στο επίπεδο των κοινοτήτων», δήλωσε ο Μαδούρο.

Ο πρόεδρος ανέθεσε επίσης σε μία δεξαμενή αποθήκευσης νερού να αυξήσει την παραγωγή της.

Επιπλέον, ο Μαδούρο πρότεινε ότι τα υπουργεία της Βενεζουέλας θα πρέπει να δημιουργήσουν ειδικές ομάδες στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp για να κοινοποιούν πληροφορίες στο κοινό εν μέσω των επιθέσεων κατά των υποδομών της Βενεζουέλας.

Εν τω μεταξύ, η υπουργός διαχείρισης της Βενεζουέλας Έβελιν Βάσκεζ δήλωσε ότι η λειτουργία των αντλιών νερού έχει αποκατασταθεί στην πλειοψηφία των περιφερειών της Βενεζουέλας, προσθέτοντας ωστόσο ότι ορισμένες περιοχές δεν είχαν ακόμα νερό.

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το