Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την επιβολή επιπλέον δασμών 10% στα υπόλοιπα προϊόντα που εισάγουν οι ΗΠΑ από την Κίνα, αξίας 300 δισ. δολαρίων, από την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα, όπως επικαλείται το Reuters, ότι θα συνεχίσει να  «φορολογεί» την Κίνα μέχρι να επιτευχθεί εμπορική συμφωνία, υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θέλει να επιτευχθεί συμφωνία, «αλλά δεν προχωρά αρκετά γρήγορα».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Τραμπ τόνισε επίσης ότι δεν ανησυχεί για μια βουτιά στους δείκτες του Dow Jones, μετά την επιβολή επιπλέον δασμών 10% στα υπόλοιπα προϊόντα που εισάγουν οι ΗΠΑ από την Κίνα, αξίας 300 δισ. δολαρίων.

​Όπως διευκρίνισε, ο Τραμπ, οι δασμοί δεν περιλαμβάνουν τα αγαθά αξίας 250 δισ. δολαρίων, στα οποία έχουν επιβληθεί ήδη δασμοί 25%.

Πάντως, εξέφρασε την ελπίδα για ένα θετικό διάλογο μεταξύ των δύο χωρών, προκειμένου να επιτευχθεί μια συνολική εμπορική συμφωνία.

ΗΠΑ και Κίνα έχουν εμπλακεί σε έναν εμπορικό πόλεμο από τον Ιούνιο του 2018, μετά την επιβολή, από τις ΗΠΑ, δασμών στις κινεζικές εισαγωγές, προκειμένου να εξισορροπηθεί το εμπορικό έλλειμμα.

Τον Μάιο, η ένταση κλιμακώθηκε όταν η Ουάσιγκτον επέβαλε δασμούς 25% σε κινεζικά αγαθά αξίας 250 δισ. δολαρίων, ενώ το Πεκίνο απάντησε με δασμούς σε αμερικανικές εισαγωγές ύψους 60 δισ. δολαρίων τον Ιούνιο.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το