Άλλο ΕΛΑΣ άλλο ΔΣΕ αποφάνθηκε ο μεγάλος και τρομερός «καπνισμένος» αγωνιστής… (https://www.efsyn.gr/stiles/apopseis/255074_allo-elas-allo-dse)

Ζητάμε συγγνώμη στους αναγνώστες μας για το ύφος μας, μα πλέον σε τέτοιου τύπου άρθρα, όπως αυτό του μεγάλου «αριστερού» «επαναστάτη» «αγωνιστή» που τα «γνωρίζει όλα» και μιλά με ύφος χιλίων καρδιναλίων δεν μπορούμε να απαντήσουμε αλλιώς! Ο «πρωτοκαπετάνιος» χυδαιολόγος Διονύσης Χαριτόπουλος θα ήταν τίμιος, αν έλεγε την πραγματική του άποψη για την πάλη του ΔΣΕ (μάλλον την ξέρουμε: δεν θα ήθελε να ζούσε σε μια  Ελλάδα αλά Αλβανία…) και να μην κρύβεται πίσω από ανακρίβειες, μισόλογα και κούς κους (του τύπου ένας «παλιός ελασίτης έλεγε»). 

Χαριτόπουλος

Φυσικά το άρθρο φιλοξενείται στην ΕΦΣΥΝ και δεν μας κάνει καμιά εντύπωση. Πυλώνας της αριστερής διαχείρισης και εννοείται ενάντια στο κομμουνιστικό κίνημα, στο επαναστατικό ΚΚΕ και στον αγώνα για σοσιαλισμό και ανεξαρτησία. Ιδεολογικός μηχανισμός της αριστερής αναθεώρησης. 

Τι να γράψουμε λοιπόν για το άρθρο του τεράστιου διαμετρήματος Χαριτόπουλου; Από πού να το πιάσουμε; Βασικά μπαίνει δίπλα στον κορμό της αστικής τάξης και όλων όσοι χάρηκαν με την ήττα του λαϊκού κινήματος… 

Εμείς είμαστε από τους χαμένους, τους ηττημένους, οι πολιτικοί μας πρόγονοι είναι όλοι εκείνοι που πάλεψαν με το όπλο στο χέρι και δυστυχώς δεν είχαν ηγέτες «μεγάλους και τρανούς» σαν τον Χαριτόπουλο που όλα τα σφάζουν όλα τα μαχαιρώνουν. Θα κάνουμε τα πάντα να ενημερώνουμε και να τιμάμε τον αγώνα του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ που είναι αδιαίρετοι και ως τέτοιοι έχουν μείνει στην λαϊκή μνήμη. Χωρίς ΕΛΑΣ δεν θα υπήρχε ΔΣΕ, χωρίς ΚΚΕ δεν θα υπήρχε ΕΛΑΣ. 

Κρίμα για το κίνημα που ο Χαριτόπουλος δε ζούσε να τα πει «παντελονάτα» όλα αυτά σε συνθήκες λευκής τρομοκρατίας, βίας, βασανιστηρίων, βιασμών…

Κρίμα που δε ζούσε τότε ο «αρχικαπετάνιος» να εξηγήσει με μια μονοκοντυλιά τους τρεις δρόμους των ανταρτών του ΕΛΑΣ… Θα γελούσανε και οι πέτρες, όπως γελάμε και εμείς με την κατάντια των επιχειρημάτων που δεν χρησιμοποιεί ούτε η «δεξιά της αριστεράς». Αν ο μοναρχοφασισμός είχε μεραρχίες χαριτόπουλων, δε θα χρειάζονταν οι αμερικάνοι. 

Έβγαλε λοιπόν το ανταρτόμετρο του και μέτρησε τους δύο λαϊκούς στρατούς! Είναι ντροπή πραγματικά για το αίμα που χύθηκε, για την λαϊκή πάλη, για τα όσα περάσανε οι μαχητές και μαχήτριες, για τις οικογένειες, τις εξορίες, την πάλη! 

Μάθαμε λοιπόν, πέραν των άλλων, ότι για τον εμφύλιο έφταιγε το ΚΚΕ(!), που ένα βιβλίο να έχει διαβάσει κανείς για την περίοδο (κατοχή, αντίσταση, εμφύλιο) καταλαβαίνει όλη την ιστορική συνέχεια της λαϊκής πάλης. Λέει ο «αρχικαπετάνιος» που δεν έχει αφήσει ποτέ από «πάνω του τον αορτήρα»: «O Εμφύλιος ήταν το αποκορύφωμα σε μια σειρά λανθασμένων αποφάσεων της πολιτικής καθοδήγησης του ΚΚΕ. Είχαν προηγηθεί η καταστροφική αποχή από τις εκλογές και άλλα πολλά».

Νίκος Ζαχαριάδης

Πού διαφέρει από την άποψη της αστικής τάξης του τόπου; Αυτό έλεγαν οι χιτες, οι παρακρατικοί, το παπαδαριό και συμπαρέσυραν κάθε καθυστερημένο στοιχείο της ελληνικής υπαίθρου, για να κυνηγήσουν τους «κατσαπλιάδες». Τώρα μας το λέει και ο Χαριτόπουλος. Άλλος ένας της «ηρωικής γενιάς» των αριστερών(;) αναθεωρητών, που προσπαθεί να το παίξει ότι δήθεν υπερασπίζεται τους ΕΛΑΣΙΤΕΣ. Όχι. Κουτόχορτο δεν τρώμε οι ηττημένοι, οι χαμένοι, τα εγγόνια των πολιτικών προσφύγων και ο κάθε άνθρωπος, ο κάθε εργάτης και εργάτρια που στέκεται με πόνο αλλά και αγωνιστική αισιοδοξία στην υπεράσπιση της αντάρτικης παράδοσης του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ. 

Θα το ξαναπούμε: η τοποθέτηση όλων για το χθες, λέει πολλά για το σήμερα και το αύριο. Δεν είναι μια υπόθεση απλά νέτη σκέτη ιστορική, έχει προεκτάσεις στο σήμερα.

Ο «αρχικαπετάνιος» που όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει από τον άμβωνα, να δούμε πού και πώς πάλεψε για τον τόπο, τι αρνήθηκε, πού έβαλε το στήθος του μπροστά για τους γαβριάδες, ποιες ήταν όλες αυτές οι «αντάρτικες» ενέργειές του που μπορεί να μιλήσει «στα ίσια» για τον τιμημένο ΔΣΕ χωρίς να ντρέπεται.

Ανήθικη επίθεση από άλλον έναν αριστερό(;) ενάντια στο  λαϊκό κίνημα και την ιστορία του. Ως τέτοιο πρέπει να δούμε το άρθρακι του Χαριτόπουλου. Εμείς καλούμε, τους συντρόφους και τις συντρόφισσες να συσπειρωθούμε και να υπερασπίσουμε την μνήμη του αντάρτικου από τα σκυλιά, με κάθε τρόπο και σε κάθε τόνο. 

Κανείς να μην μείνει αμέτοχος σε αυτή τη πάλη ενάντια στους αναθεωρητές από όπου και αν προέρχονται. 

ΖΗΤΩ Ο ΔΣΕ, ΖΗΤΩ Ο ΕΛΑΣ, ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΚΕ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ!

Πηγή: Κόκκινη Βιβλιοθήκη  – proletconnect.blogspot.com

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το