του Γιώργου Σόφη, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Δεν περνάει μέρα και ώρα που, όταν βρίσκομαι σε διάφορα σημεία της πόλης, να μην με ρωτήσει κάποιος συμπολίτης μας: Θα κατέβεις στις εκλογές; Με έκπληξη αρχικά αναρωτήθηκα μήπως είχα χάσει κάποια επεισόδια και ο Βορίδης είχε αλλάξει την ημερομηνία των εκλογών και είχε αποφασίσει να τις επισπεύσει ενώ εγώ δεν το είχα πάρει είδηση.

Αναρωτιόμουν επίσης αν με ρωτούσαν για τις βουλευτικές εκλογές και όχι για τις δημοτικές. Διαπίστωσα όμως ότι όλοι ήξεραν τι έλεγαν και ότι εγώ δεν τα έλεγα καλά. Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν μερικά πράγματα. Οι Δημοτικές εκλογές θα γίνουν τον ερχόμενο Οκτώβρη, στις 8 του μήνα αν δεν απατώμαι, δηλαδή σε δέκα ολόκληρους μήνες από τώρα! Τότε όμως, γιατί όλοι έχουν μια τόσο μεγάλη περιέργεια για το τι θα γίνει μετά από δέκα μήνες;

Στην αφελή μου αυτή απορία την απάντηση μου την έδωσε ένας φίλος ταξιτζής. Όλοι έχουν βγει στους δρόμους και διαφημίζουν την πραμάτεια τους και εσύ κοιμάσαι όρθιος! Ώστε έτσι λοιπόν, όλοι είναι πανέτοιμοι, παλιοί και νέοι για να σώσουν την πόλη απ’ τον κακό λύκο, το σημερινό δήμαρχο, όπως και πριν τέσσερα χρόνια οι πιο πολλοί απ’ αυτούς πάλι υπόσχονταν να μας σώσουν απ’ τον κακό προηγούμενο λύκο-δήμαρχο και ούτω καθεξής.

Τελικά μου λύθηκαν οι απορίες μου. Όλοι είναι πανέτοιμοι να σώσουν την πόλη, να λύσουν τα προβλήματά της. Να φτιάξουν τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς που μπάζουν νερά κάθε φορά που βρέχει, να φτιάξουν τους δρόμους, όπως και οι προηγούμενοι, να λύσουν το πρόβλημα του ηλεκτροφωτισμού σε μια πόλη που νομίζει κανείς ότι βρίσκεται σε συσκότιση λόγω πολέμου, να λύσουν το πρόβλημα της καθαριότητας με τα ατελείωτα οικολογικά προγράμματα που τελικά φαίνεται ότι καταλήγουν στις τσέπες των επιτήδειων και τίποτε περισσότερο.

Τελικά, αυτή η πόλη έχει πολλούς σωτήρες με όραμα και προοπτική και γι’ αυτό βιάζονται να μας το αποδείξουν!

Όσο για μας, έχουμε πολύ πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθούμε στους επόμενους μήνες από το να βγούμε προς «άγραν ψήφων». Η φτώχεια, η ανεργία, η πρωτοφανής ακρίβεια και η κυβερνητική καταστολή είναι οι προτεραιότητές μας. Γι’ αυτό οι δημοτικές εκλογές και οι υποψηφιότητες μπορούν να περιμένουν. Κάθε πράγμα στο καιρό του, που λέει και ο λαός μας!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το