Δώδεκα άτομα σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν μετά από πυροβολισμούς σε ένα δημοτικό κέντρο στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας αποκάλυψε ότι ο δράστης σκότωσε 11 άτομα και τραυμάτισε έξι, εκ των οποίων ένας αστυνομικός που «σώθηκε από το αλεξίσφαιρο γιλέκο του».

Το «καταστροφικό περιστατικό» θα «αλλάξει τη ζωή πολλών οικογενειών στην πόλη μας», είπε.

Αργότερα, η αστυνομία ανέφερε ότι ένα ακόμη θύμα υπέκυψε σε τραυματισμούς στο δρόμο προς το νοσοκομείο, ανεβάζοντας τον τελικό αριθμό των νεκρών στους 12.

Ο δράστης ήταν υπάλληλος στο τμήμα παροχής υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και «άρχισε αμέσως να πυροβολεί αδιάκριτα απέναντι στα θύματα» στο κτίριο 2 του δημοτικού κέντρου της πόλης, αφού μπήκε στο κτίριο γύρω στις 2 μ.μ.

Ο δράστης σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία που απάντησε στο περιστατικό.

Ο δήμαρχος της Βιρτζίνια Μπόμπι Ντιέρ δήλωσε ότι ήταν «η πιο καταστροφική ημέρα στην ιστορία της πόλης»

Το Αστυνομικό Τμήμα της Virginia Beach επιβεβαίωσε σε ένα tweet λίγο μετά την είδηση της επίθεσης ότι υπήρξε πυροβολισμός στο κτίριο 2 του κέντρου και ότι ο σκοπευτής είχε ληφθεί υπό κράτηση.

Το βίντεο που καταγράφηκε έξω από τα κυβερνητικά γραφεία δείχνει αστυνομικούς που φορούν προστατευτικά εργαλεία και οπλισμένοι να τρέχουν στον χώρο στάθμευσης και το γκαζόν καθώς φθάνουν περισσότερα οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Δείτε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το