Μπορεί χθες Κυριακή στην περίφημη Διάσκεψη του Βερολίνου οι αντιμαχόμενες πλευρές να σύρθηκαν από τα μεγάλα κράτη σε συμφωνία εκεχειρίας η οποία περιλαμβάνει κατάπαυση του πυρός, επιβολή του εμπάργκο στην εισαγωγή όπλων και στην στρατιωτική στήριξη των αντίπαλων πλευρών και περαιτέρω πολιτική διαδικασία, αλλά στην ίδια τη Λιβύη άλλα πράγματα συμβαίνουν.

Σήμερα το μεσημέρι σύμφωνα με καταγγελία του στρατού του Χάφταρ, LNA, ένοπλοι του αντίπαλου στρατού που υπακούει στις διαταγές του αναγνωρισμένου από τη Δύση, Φάγεζ αλ Σάρατζ, άνοιξαν πυρ εναντίον δυνάμεών του, στην περιοχή Ain-Zara, κοντά στην Τρίπολη.

Aπό την άλλη, ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) ανακοίνωσε με απανωτά tweet του ότι ετοιμάζει να ρίξει στα πεδία των μαχών άλλους 13.000 ετοιμόμαχους εθελεντές, τους οποίους ήδη εκπαιδεύει. 

Πρόκειται για 9.000 εθελοντές από την Κυρηναϊκή οι οποίοι θα ολοκληρώσουν τις επόμενες ημέρες την εκπαίδευσή τους και θα μετακινηθούν προς την Τρίπολη. Ενώ άλλοι 4.000 εθελεντές από την πόλη Ταρούνα ήδη ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα εκπαίδευσής τους και θα μετακινηθούν στις πρώτες γραμμές του μετώπου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο LNA. 

https://twitter.com/i/status/1219200493425188864

πηγή: topontiki

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το