Σοβαρή πράξη ρατσιστικής βίας εκδηλώθηκε το Σαββάτο το απόγευμα στο χώρο στάθμευσης μεγάλου σούπερ μάρκετ έξω από την πόλη της Μυτιλήνης.

Εργαζόμενος στον εξωτερικό χώρο της επιχείρησης που συγκεντρώνει τα καροτσάκια των πελατών, καταγωγής Μπαγκλαντές, ζήτησε στα πλαίσια της δουλειάς του από πελάτη (29χρονο Έλληνα) να μη σταθμεύσει το αυτοκίνητο του στο χώρο που προορίζεται για τη στάθμευση από ΑΜΕΑ.

Τότε ο 29χρονος βγήκε από το αυτοκίνητο του και επιτέθηκε στον αλλοδαπό εργαζόμενο καθυβρίζοντας τον και τραυματίζοντας τον σοβαρά με μεταλλικό λοστό που έβγαλε από το αυτοκίνητο του. Στη συνέχεια εγκατέλειψε τον τραυματία ο οποίος από περαστικούς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Όπου και εισήχθη και νοσηλεύεται ενώ επρόκειτο και να εισαχθεί στο χειρουργείο για την ανάταξη καταγμάτων.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Εαμάν Ουντίν κάνει λόγο για ρατσιστική επίθεση αναφέροντας ότι ο δράστης «ήθελε να με σκοτώσει». Προσπάθησε, μάλιστα, να τον χτυπήσει και στο κεφάλι με τον λοστό. «Σήκωσα το χέρι μου και το έβαλα στο κεφάλι για να προστατευτώ και έτσι με χτύπησε και μου έσπασε το χέρι» λέει το θύμα.

«Καθόμουν και κάπνιζα και ένα αυτοκίνητο ήρθε και πάρκαρε στο χώρο των αναπήρων πλάι στα καροτσάκια για τους πελάτες όπου καθόμουνα. Του είπα ότι όλο το παρκινγκ είναι άδειο. Ας τον αφήσει αυτόν το χώρο ελεύθερο. Χωρίς δεύτερη κουβέντα βγήκε και μου επιτέθηκε βρίζοντας με. «Τι γυρεύεις εδώ ρε; Εδώ είναι η δική μου πατρίδα. Ποιος σου είπε να έρθεις ρε λαθρομετανάστη, κ.ά.» αναφέρει στο πρακτορείο ο Ουντίν και συνεχίζει «Δεν έδωσα σημασία, κάποιοι μάλιστα πελάτες μου είπαν “άστον μη κάνεις τίποτα”. Ξαφνικά τον είδα μπροστά μου με το λοστό. Προσπάθησε να με χτυπήσει στο κορμί αλλά δεν τα κατάφερε. Κάποια στιγμή γλίστρησα, έπεσα και ήρθε από πάνω μου. Σήκωσε το λοστό να με χτυπήσει στο κεφάλι συνεχίζοντας να με βρίζει. Σήκωσα το χέρι μου και έτσι με χτύπησε. Με παράτησε πεσμένο κάτω, μπήκε στο αυτοκίνητο του και έφυγε».

Όπως έγινε γνωστό η αστυνομία ενημερώθηκε για το γεγονός και την Κυριακή προχώρησε στη σύλληψη του και στην παραπομπή του στον Εισαγγελέα με βαριές κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Ας σημειωθεί ότι το όλο γεγονός έχει καταγραφεί από τις κάμερες του καταστήματος. Ο 29χρονος κρατείται και πρόκειται να απολογηθεί αύριο Τετάρτη στον Ανακριτή κατηγορούμενος για πρόκληση βαριών σωματικών καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Στη φωτογραφία ο 45χρονος Εαμάν Ουντίν, θύμα ρατσιστικής βίας, νοσηλεύεται τραυματίας στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το