Από τις 5:40 κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται στην Φαρσάλων (στα Πευκάκια) ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του συντονισμού συλλογικοτήτων, κόσμος ανένταχτος αρκετός και κόσμος από συλλογικότητες της πόλης. Ταυτόχρονα συγκεντρώνονταν και φίλαθλοι της ΑΕΛ από την άλλη πλευρά στην πλατεία Αβέρωφ.

Η Αστυνομία θεωρώντας πως δεν θα υπήρχε ανταπόκριση, καθώς τις τελευταίες μέρες κόσμος της ΑΕΛ, μέλη του ΚΚΕ, αναρχικοί, αριστεροί και άπειροι ανένταχτοι Λαρισαίοι μετείχαν σε όλα τα πόστα που χρειάζονταν χέρια (από καταγραφή ειδών πρώτης ανάγκης μέχρι στα αναχώματα και γέμισμα σάκων άμμου), έστειλε στην περιφέρεια για προστασία του Μητσοτάκη μόνο δύο διμοιρίες και κάποιες μηχανές ΔΙΑΣ.

Ο κόσμος από την μια πλευρά ήταν γύρω στα 400-500 άτομα (προσωπική εκτίμηση) και οι φίλαθλοι της ΑΕΛ γύρω στα 200 άτομα. Η αστυνομία άρχισε να οπισθοχωρεί γιατί κατάλαβε ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί σε δύο μέτωπα τον κόσμο και κυρίως την οργή καθώς μετείχαν και άτομα από Καρδίτσα και γύρω περιοχές οπότε κάποια στιγμή ενώ οπισθοχωρούσαν και ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΙΤΙΑ ξεκίνησαν επίθεση κατά των διαδηλωτών με δακρυγόνα και κρότου λάμψης. Ο κόσμος κράτησε τα ΜΑΤ σώμα με σώμα τα οποία απάντησαν με ρίψεις αμέτρητων δακρυγόνων μέχρι και με ρίψεις σε ευθεία βολή με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός ανθρώπου.

Οι αστυνομικές Δυνάμεις παρόλο που έπνιξαν τους διαδηλωτές στα δακρυγόνα τα οποία έφτασαν μέχρι το πάρκο Χατζηχαλάρ που έπαιζαν μικρά παιδιά εντέλει εγκλωβίστηκαν μέσα στην περιφέρεια και ανέλαβε δράση η ομάδα Δίας η οποία όρμησε κυριολεκτικά πάνω στους διαδηλωτές, κίνηση η οποία δεν τους βγήκε και σε τόσο καλό.

Μέσα σε όλη αυτή την μαυρίλα που ζούμε τις τελευταίες μέρες άνθρωποι από όλους τους κινηματικούς χώρους και άνθρωποι που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους αλλά και άνθρωποι με τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια συναντηθήκαμε με υπαλλήλους του δήμου σε σημεία της πόλης δείχνοντας αλληλεγγύη μέρα νύχτα με σε συνανθρώπους μας όλης της Θεσσαλίας. Την ίδια στιγμή σταθήκαμε στον δρόμο και μετά από πολύ καιρό τραβήξαμε κόκκινη γραμμή απέναντι στο μόνο πράγμα που δουλεύει καλά σε αυτή την χώρα, την αστυνομία.

Και για να προλάβω τους καχύποπτους, πριν την επίθεση των ΜΑΤ, ο συντονιστής τους μας έλεγε συνέχεια, “φύγετε κάνουμε απλά τη δουλειά μας” και τους φώναζαν άνθρωποι που έχασαν τα σπίτια τους ” γιατί προστατεύεις αυτούς που μας κατέστρεψαν;”… Στα ΜΑΤ μπαίνεις από επιλογή. Μην λέμε ξανά και ξανά τα ίδια.

Αυτές τις μέρες με την αλληλεγγύη και την άμεση δράση δεν αφήσαμε σπιθαμή δημόσιου χώρου σε οποιοδήποτε φασίστα να βγάλει άποψη. Υπάρχουν πάρα μόνο σε κάτι σελίδες στο fb να διαδίδουν ψεύτικες ειδήσεις για το αν πλημμύρισε το εργοστάσιο με τις ηλεκτρονικές ταυτότητες στο Βόλο, με το το ότι το νερό δεν πίνετε για να πουλάνε 6 και 7 ευρώ την εξάδα και με το ότι τα ελικόπτερα τα έχουν για να σώζουν μόνο “λάθρο”.

Ο Φόβος δεν είναι επιλογή.

Το μόνο που έχουμε είναι ο ένας τον άλλον.

Υ.Γ. το αν πίνουμε και καμιά μπύρα μέσα στην μέρα η ένα καφέ με την οικογένειά μας να αδειάσει το μυαλό μας συγχωρέστε μας.

Ηρακλής Τζαφέτας (από το fb)

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το