Τη δήθεν «κοινωνική ευαισθησία» των «χορηγών», δηλαδή την υποκρισία των επιχειρηματικών ομίλων, αλλά και τη μεγαλύτερη εμπλοκή των ιδιωτών στον τομέα της Υγείας θέλησε να υποστηρίξει ο πρωθυπουργός, με την παρουσία του σε εκδήλωση του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» που είχε τον τίτλο «Πρωτοβουλία για την Υγεία». 

Σύμφωνα με το Μαξίμου, η παρουσία του Κυρ. Μητσοτάκη στην εκδήλωση τονίζει την επιλογή του «να εφαρμόσει αποτελεσματικά τη συνεργασία του κράτους με ιδιωτικούς φορείς, ώστε να λειτουργήσουν παράλληλα και συμπληρωματικά υπέρ του πολίτη για να δώσουν απαντήσεις σε μεγάλα κοινωνικά ζητούμενα». Το «μήνυμα» δε που στέλνει με την παρουσία είναι ότι «δεν θα επιτραπεί σε γραφειοκρατικά εμπόδια να καθυστερήσουν έργα προς όφελος του πολίτη, γι’ αυτό η κυβέρνηση ”ξεκλειδώνει” τις δωρεές, προχωρώντας με fast track διαδικασίες για την άρση των γραφειοκρατικών κωλυμάτων». 

Το Ίδρυμα «Στ. Νιάρχος» θα αναλάβει την κατασκευή και τον εξοπλισμό τριών νέων νοσοκομείων, του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης και του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Τα νέα νοσοκομεία θα ανήκουν στο ΕΣΥ, «αλλά θα έχουν διοικητική ευελιξία και αυτοτέλεια», σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση που επιβεβαιώνει ότι επί της ουσίας θα λειτουργούν ως ιδιωτικά.

Το Μαξίμου ανακοίνωσε πως την επόμενη εβδομάδα θα ψηφιστεί διάταξη που θα δίνει φορολογικά κίνητρα για τον εθελοντισμό και τα χορηγικά προγράμματα. Συγκεκριμένα, θα απαλλάσσει τις δωρεές από το σημερινό καθεστώς του ΦΠΑ (24%). Επίσης, σχεδιάζεται ψηφιακή πλατφόρμα, στην οποία τα υπουργεία θα μπορούν να καταγράφουν και να επικαιροποιούν τις ανάγκες τους που δεν καλύπτονται από τον προϋπολογισμό, ενώ τα Ιδρύματα θα καταγράφουν την προσφερόμενη χρηματοδότηση για χορηγίες.

Πηγή: alli-apopsi.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το