«Λέω ότι η αριστερά που πάντα λέει ότι είναι με τον άνθρωπο και ότι ο άνθρωπος είναι πάνω από τους αριθμούς, ασχολείται από το πρωί ως το βράδυ με τους αριθμούς, δηλαδή με το θέμα τσέπη, ακρίβεια, πορτοφόλι και λοιπά και ελάχιστα με την ανθρωπιστική καταστροφή που έχει επέλθει στην Ουκρανία με αυτό τον πόλεμο», δήλωσε o βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλώντας στον σταθμό Blue Sky.

Όποιος, λοιπόν, ασχολείται από το πρωί ως το βράδυ με τους αριθμούς, δηλαδή με το θέμα τσέπη, ακρίβεια, πορτοφόλι και λοιπά δεν ασχολείται πραγματικά με τον άνθρωπο, σύμφωνα με τον  Κωνσταντίνο Κυρανάκη.

Παράδοξο; Εμείς λέμε όχι. Και λέμε όχι γιατί ο νέος (και στην ηλικία) αυτός βουλευτής της ΝΔ έχει και με άλλες ευκαιρίες ξεδιπλώσει βαθυστόχαστες  σκέψεις.

Για παράδειγμα πριν από λίγο καιρό είχε δηλώσει ότι «είναι σημαντικό να ενημερώνεται ο κόσμος για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, διότι πολλές φορές ακούμε για ανέργους οι οποίοι ψάχνουν για δουλειά και λένε ότι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, αλλά δεν ψάχνουν στο ίντερνετ, να δούνε τι υπάρχει αυτή τη στιγμή από προγράμματα». 

Για να συμπληρώσει αμέσως μετά: «Πάρα πολλές φορές υπάρχουν νέα παιδιά, τα οποία πάνε από πολιτικό γραφείο σε πολιτικό γραφείο για να ψάξουν για δουλειά αλλά δεν κάθονται να κάνουν μια σωστή δόμηση βιογραφικού για να μπορέσουν να διεκδικήσουν μια θέση στην αγορά εργασίας».

Να λοιπόν ποιοι είναι οι βασικοί λόγοι, σύμφωνα με τον Κυρανάκη και τη Νέα Δημοκρατία, για την ανεργία: «Δεν ψάχνουν στο ίντερνετ» σωστά και «δεν κάνουν μια σωστή δόμηση του βιογραφικού τους».

Καταλάβατε εσείς οι άνεργοι;

Μάλιστα, ο ίδιος περήφανος για το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη δήλωσε:  «Το μάζεμα των ελιών  μπορεί να είναι αστείο για εσάς, ενδεχομένως να μην το θεωρείτε σοβαρό. Τι γίνεται αν κάποιος έχει ένα θέμα υγείας, του ίδιου ή της οικογένειάς του (ή ένα οικογενειακό θέμα) και του δίνει επιτέλους το εργασιακό νομοσχέδιο, η ΝΔ, όχι η Αριστερά, η Νέα Δημοκρατία του δίνει την ευκαιρία να δουλέψει κατ’ επιλογήν, κατ’ επιθυμίαν, περισσότερο ένα χρονικό διάστημα και λιγότερο ένα άλλο; …Τι γίνεται με αυτούς; Νοιαζόμαστε καθόλου για αυτούς;»

Σε μια τελευταία του συνέντευξη στο ρ/σ “ΘΕΜΑ” δήλωσε ότι «δεν υπάρχει lockdown», «απλά είναι κλειστά  τα εμπορικά καταστήματα, τα σχολεία οι δραστηριότητες που έχουν συνωστισμό».

Αλλά και για τα επιδόματα είχε άποψη. Ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάζονται να ζουν με επιδόματα όχι γιατί το θέλουν αλλά γιατί είναι αναγκασμένοι να κλείσουν τα καταστήματά τους, ο βουλευτής της ΝΔ έχει το θράσος να μιλάει για «κουλτούρα επιδομάτων»!

«Πρέπει να ανοίξουμε, πρέπει να ξενοδουλέψει ο κόσμος. Πρέπει να σταματήσουμε αυτή την κουλτούρα που πάει να παγιωθεί, του επιδόματος. Διότι αυτή τη στιγμή έχουμε μια ολόκληρη κοινωνία η οποία ζει με ένα επίδομα. Ναι τώρα είναι αναγκαίο, είναι όμως μην ξεχνάμε κάτι προσωρινό. Δεν μπορούμε να διδάξουμε μια ολόκληρη κοινωνία παγιώνοντας την κουλτούρα του επιδόματος».

Αυτά λέει ο κ. Κυρανάκης και καθόλου δεν ντρέπεται. Μαλώνει τους ανθρώπους που προσπαθούν να τα φέρουν βόλτα με το επίδομα και η αγωνία του είναι να μην παγιωθεί η «κουλτούρα του επιδόματος»!

Είναι ο ίδιος βουλευτής που προχώρησε σε μια αδιανόητη ενέργεια ανακοινώνοντας στον «αέρα» του σταθμού OPEN τα στοιχεία του ανθρώπου που δέχθηκε άγρια, αναίτια αστυνομική επίθεση στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Είναι ο ίδιος που με ωμό και προκλητικό τρόπο παραδέχθηκε ότι το υπουργείο Παιδείας επέλεξε να νομοθετήσει το έκτρωμα με τις αλλαγές στα ΑΕΙ (ελάχιστη βάση εισαγωγής κα) και την εγκαθίδρυση αστυνομίας στα πανεπιστήμια εν μέσω πανδημίας γιατί ήταν “χρυσή ευκαιρία”!

Βρήκαμε τι δουλειά έκανε ο Κυρανάκης

«Που έχετε δουλέψει κ. Κυρανακη;» ρωτάει στον Alpha 98.9 τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυρανάκη ο Τάκης Χατζής. «Δουλεύω από τα 19» απαντάει αυτός.

Και συνεχίζεται ένας διάλογος, τόσο απολαυστικά θλιβερός για τον βουλευτή, που στο τέλος μας έκανε να νιώσουμε οίκτο.

Ενδεικτικά αποσπάσματα:

Χατζής: Ναι, πού;

Κυρανάκης: Φτιάχνω ιστοσελίδες

Χατζής: Είστε προγραμματιστής;

Κυρανάκης: Όχι. Δεν προγραμματίζω.

Χατζής: Τότε;

Κυρανάκης: Ελάτε μια μέρα να σας δείξω. Αυτή είναι η δουλειά μου και έτσι με έχουν γνωρίσει και όλοι μου οι συνεργάτες τους οποίους εάν θέλετε να τους καλέσετε στην εκπομπή να ρωτήσετε εάν ήμουν και συνεπής και καλός στη δουλειά μου. Έτσι γνωρίστηκα και με τον κύριο Μητσοτάκη

Το πανηγύρι με τον βουλευτή είχε ήδη ξεκινήσει.

«Με έβαλε στη λίστα, μου έκανε ρουσφέτι, αυτό εννοείτε;» του λέει ο κ. Κυρανάκης, «ξέρω γω» η απάντηση του Τάκη Χατζή, ένα «ξέρω γω» που έμοιαζε σαν να του απάντησε «βεβαίως και σας έκανε ρουσφέτι».

«Τι είναι αυτά που λέτε, σοβαρά μιλάτε;» θίχτηκε ο κ. Κυρανάκης που έχει φάει τα χρόνια του φτιάχνοντας ιστοσελίδες χωρίς να ξέρει να φτιάχνει ιστοσελίδες.

«Στο τέλος αυτής της συζήτησης ο κόσμος θα βγάλει τα συμπεράσματά του», λέει ο Τάκης Χατζής.

Ευτυχώς που υπάρχει ο κ. Κυρανάκης και δεν χρειάζεται να τον εφεύρουμε…

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το