Την ώρα που η Όμικρον επελαύνει και σε δύο μέρες ανοίγουν μετά τις διακοπές των γιορτών τα σχολεία, το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να μετατρέψει το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, ένα από τα μόλις τρία παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής, σε εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά.

Σύμφωνα με την καταγγελία του ιατρικού προσωπικού της Παιδιατρικής κλινικής Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης, στις 6/01/2022 (ημέρα αργίας) τους κοινοποιήθηκε ότι με απόφαση του υπουργείου Υγείας το νοσοκομείο μετατρέπεται σε εμβολιαστικό κέντρο για τον «παιδιατρικό πληθυσμό».

Το Παίδων Πεντέλης, το οποίο εξυπηρετεί και μεγάλο όγκο περιστατικών εκτός Αττικής, θα λειτουργήσει από τις 10 Ιανουαρίου έως τις 10 Φεβρουαρίου ως εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «εν μέσω του μεγαλύτερου αριθμού κρουσμάτων στα παιδιά από την έναρξη της πανδημίας και με κατακόρυφη αύξηση των εισαγωγών στον παιδιατρικό πληθυσμό στο νομό Αττικής αλλά και πανελληνίως καλούμαστε να υποβιβαστούμε από τριτοβάθμιο νοσηλευτικό ίδρυμα σε πάροχο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας».

«Σε μία περίοδο που η δωρεάν και δημόσια περίθαλψη βάλλεται καθημερινά καταγγέλλουμε τη συντονισμένη προσπάθεια περαιτέρω υποβάθμισης της με κλείσιμο τριτοβάθμιων νοσοκομείων εν μία νυκτί», επισημαίνουν.

πηγή: tvxs.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το