Ενας ύμνος ουσιαστικά στην κάνναβη, την οποία διαχώρισε από όλα τα ναρκωτικά, ήταν η παρουσία του Νίκου Καρανίκα σε τηλεοπτική εκπομπή. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Ημαθιώτης σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού δέχτηκε πρόσφατα τα συγχαρητήρια (ενώ παλιότερα τον κατηγορούσε) του υπουργού Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδη, που τον συνεχάρη μάλιστα δημόσια και τον συμβουλεύτηκε για την «καλή δουλειά» που έχει κάνει στην ανάπτυξη της καλλιέργειας και επεξεργασίας κάνναβης στη χώρα μας για ιατρικούς – επιχειρηματικούς σκοπούς.

Στη συνέντευξη ανάμεσα στ’ άλλα ισχυρίστηκε ότι «η κάνναβη δεν είναι ναρκωτικό», ότι το να κάνει κάποιος χρήση χασίς «είναι πολύ πιο ακίνδυνο, πολύ πιο ευεργετικό από τη βότκα και το ουίσκι. Το κάπνισμα κάνει κακό, το χασίς δεν κάνει. Η κάνναβη δεν είναι για να την υπερκαταναλώνουμε». Χασισάκι «με μέτρο», δηλαδή, και …κοκαΐνη «από το φαρμακείο και όχι από τον ντίλερ της γειτονιάς» (!) όπως είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

Δεν αρκέστηκε όμως σ’ αυτά. Αναφερόμενος στη δική του εμπειρία από τη χρήση ηρωίνης και κοκαΐνης, ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε πως μια δοκιμή δεν βλάπτει και πως ο ίδιος την έκανε «πιο πολύ για μια εμπειρία», ως «αριστερός» (!) «για να μπορούμε να μιλήσουμε και να απομυθοποιήσουμε τον εχθρό». Φυσικά και όλα αυτά δεν έχουν σχέση με την πραγματική αριστερά και τους αγώνες που έχει δώσει διαχρονικά ενάντια σε κάθε είδους ναρκωτικά καθώς και στην “κουλτούρα” που τα συνοδεύει…

Αντί άλλου σχολιασμού στα πολλά που είπε ο Καρανίκας, παραθέτουμε λίγους στίχους από το τραγούδι του Πάνου Τζαβέλλα «Ξυπνήστε»: «Κι ο Βάρναλης μας το ‘χε πει, χωρίς καμιά περιστροφή, στης χούντας το αλισβερίσι, λεύτερο ήταν το χασίσι, ποτέ ο λαός να μην ξυπνήσει». Να τον χαίρονται ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση τον σύμβουλό τους στις ναρκω-μπίζνες που προωθούν.

Πηγή: alli-apopsi.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το