Τις μέρες των Χριστουγέννων επέλεξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να δώσει ακόμα ένα χτύπημα στο φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας. Με ΦΕΚ που εκδόθηκε μόλις έκλεισε η Βουλή (23/12) καταργούνται οι 7 Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών του δικτύου Natura 2000.

Πρόκειται για τον:

Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας,

Εθνικό Πάρκο Σχινιά, Μαραθώνα, Υμηττού και Νοτιοανατολικής Αττικής,

Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης,

Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου,

Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου,

Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, Αγράφων, κοιλάδας Αχελώου και Μετεώρων, και

Εθνικό Δρυμό Ολύμπου

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι:

-Η διοίκηση των φορέων μεταφέρεται στην Αθήνα και άρα οι γνωμοδοτήσεις για τα έργα στις προστατευόμενες περιοχές θα βγαίνουν με «γαλάζια κριτήρια».

-Οι εργαζόμενοι «μένουν στον αέρα», εφόσον η κυβέρνηση Μητσοτάκη σταμάτησε τις προσλήψεις που είχαν προγραμματιστεί το 2019.

-Οι τοπικοί φορείς δεν θα συμμετέχουν πλέον στη διοίκηση και διαχείριση των Φορέων, εφόσον για τη ΝΔ το περιβάλλον δεν είναι τοπικός πόρος ανάπτυξης και κοινή περιουσία, αλλά πεδίο εξυπηρετήσεων.

Καθυστερούν οι Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες, ενώ η Ελλάδα έχει ήδη μία ευρωπαϊκή καταδίκη το 2020 και οδεύει προς νέο πρόστιμο.

‼️Πάνω από όλα όμως σημαίνει ότι το ελληνικό περιβάλλον γίνεται φτωχότερο και υποβαθμίζεται. Το μόνο που κάνει η κυβέρνηση είναι να μειώνει συνεχώς όλες τις αξίες της χώρας. Υλικές και ηθικές, ανθρώπινες και φυσικές.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το