Τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου αστυνομικοί της πρόσφατα αναδημιουργημένης ομάδας ΔΕΛΤΑ εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο του Παντείου Πανεπιστημίου δίχως καμία απολύτως πρόφαση ή δικαιολογία. Όταν ρωτήθηκαν για τον σκοπό της παρουσίας τους στο πανεπιστήμιο απάντησαν προκλητικά πως τους «είπαν από τα κεντρικά να περάσουν μια βόλτα».
Ιδιαίτερα προβληματική στάθηκε για ακόμη μια φορά η στάση της πρυτανείας η οποία όχι μόνο τήρησε σιγή ιχθύος για το συμβάν, αλλά εντελώς «τυχαία» η πρύτανης, ο αντιπρύτανης και οι γραμματείς της πρυτανείας απουσίαζαν από τη σχολή την ορισμένη μέρα κινητοποίησης του συλλόγου για την καταδίκη του γεγονότος.
Το νέο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στο μπαράζ βίας και τρομοκρατίας που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ύστερα και από τη νομική κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή εν μέσω καλοκαιριού, προκειμένου να αποφευχθούν οι όποιες αντιδράσεις του φοιτητικού κινήματος.
Έκτοτε η κρατική καταστολή κλιμακώνεται, με αποκορύφωμα την καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου στην ΑΣΟΕΕ από τις δυνάμεις των ΜΑΤ με την χρήση γκλοπ και δακρυγόνων κατά φοιτητών. Στο ίδιο πλαίσιο, το περιστατικό στο Πάντειο αποτελεί μια ακόμη έμπρακτη αμφισβήτηση του ασύλου.
Η κατάργηση του ασύλου, η τρομοκράτηση και το χτύπημα κάθε συλλογικής οργάνωσης και κάθε πολιτικής δράσης, αποτελεί αναγκαίο συμπλήρωμα στις πολιτικές που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση με την προθυμία των υποτελών κυβερνήσεων, οι οποίες αποσκοπούν στο να μετατρέψουν τα πτυχία σε κουρελόχαρτα και τους εργαζόμενους σε επαίτες, βορά στις ορέξεις του εγχώριου και ξένου μεγάλου κεφαλαίου.
Ως Φοιτητική Πορεία καταγγέλλουμε την παραβίαση του ασύλου από τις δυνάμεις καταστολής και καλούμε όλο το λαό να καταδικάσει τόσο το συγκεκριμένο γεγονός όσο και τις πολιτικές της τρομοκρατίας, της φτώχειας και της εξάρτησης. Η καλύτερη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε βρίσκεται στον κοινό βηματισμό του φοιτητικού κινήματος με τους εργαζόμενους στον αγώνα για σπουδές, δουλειά, ψωμί, δημοκρατία.

ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ!

πηγή: poreia.net

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το