Κρίθηκε ένοχος από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο και καταδικάστηκε με την προβλεπόμενη ποινή για ρατσιστικά εγκλήματα ο φερόμενος ως ιδρυτής της φασιστικής οργάνωσης “Κρυπτεία”, Π. Παπαγιάννης. Η οργάνωση αυτή είχε αναλάβει την ευθύνη του βανδαλισμού του μνημείου στη Θερμή, που ήταν αφιερωμένο στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγια.

Η Κρυπτεία έκανε την επίθεση στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ, αφγανικής καταγωγής, που είχε κληρωθεί σημαιοφόρος στο σχολείο του, είχε αναλάβει την ευθύνη για επίθεση με μολότοφ στην κατάληψη του πρώην κτιρίου του ΠΙΚΠΑ στην Καλλιθέα, ενώ έχουν καταγραφεί και άλλα περιστατικά επιθέσεων από την οργάνωση.

Στο σχετικό βούλευμα περιλαμβάνονται επίσης η απόπειρα εμπρησμού κατά της Κοινότητας Αφγανών Μεταναστών και Προσφύγων, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, ηθική αυτουργία για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση, βαριά σωματική βλάβη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απειλή κατ’ εξακολούθηση και δημόσια υποκίνηση σε βία και μίσος κατ’ εξακολούθηση.
Το βούλευμα στις παραπάνω αξιόποινες πράξεις αναγνωρίζει το ρατσιστικό κίνητρο.

Ο αστυνομικός του Τμήματος Ρατσιστικής Βίας, που παρακολουθούσε τον κατηγορούμενο ταυτοποιώντας τον με τον δράστη, στην κατάθεσή του δεν απέκλεισε η οργάνωση “Κρυπτεία” να αποτελείται από περισσότερα άτομα, ενώ αναφέρθηκε σε επικοινωνίες του κατηγορούμενου με τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και με μέλη άλλων ακροδεξιών οργανώσεων, όπως της Ελληνικής Σοσιαλιστικής Αντίστασης, μέλη της οποίας παρακολουθούσαν τη δικαστική διαδικασία!

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το