Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την επίθεση 15 χρυσαυγιτών στον καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία, Σεργκέι Αντρέεφσκι, στην έκθεση έργων του, στην περιοχή της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη. Η φασιστική ομάδα εισέβαλλε στο χώρο της έκθεσης του, τον ανάγκασε να κατεβάσει τα έργα του, καθώς και να αυτοπροσδιορίζεται μόνο ως Σλάβος. Τοποθέτησαν μάλιστα αφίσες και υλικό με σβάστικες.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα σε διάφορα σημεία και σχολές της χώρας έχουν ενταθεί οι φασιστικές προκλήσεις, όπως συνέβη και τώρα με τη φασιστική-ρατσιστική επίθεση στον ζωγράφο Αντρέεφσκι. Την ώρα που ο λαός μας στενάζει από την κυβερνητική πολιτική της ακρίβειας, της φτώχειας, της ανεργίας, οι φασιστικές ομάδες στοχεύουν τους αδύναμους, τους πρόσφυγες, τους ζωγράφους από άλλες χώρες, υπηρετώντας τελικά τους ολιγάρχες και τις κυβερνήσεις τους.

Είναι οι πλάτες της κυβέρνησης και του αστικού συστήματος που καλύπτουν αυτές τις ομάδες και τη δράση τους. Ανώτατος δικαστής προΐσταται του κόμματος του ναζιστή Κασιδιάρη, ενώ στην περίπτωση της επίθεσης στην Καλαμαριά, η αστυνομία δεν είχε κινήσει την ποινική διαδικασία, όπως σε πολυάριθμες αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν. Αυτό συνέβη, μόνο αφού το ζήτημα έλαβε μεγάλη δημοσιότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Καλαμαριάς σιωπά ως τώρα, παρ’ ότι η έκθεση πραγματοποιούνταν με την υποστήριξή του.

Ο δημοκρατικός λαός της Καλαμαριάς και της Θεσσαλονίκης πρέπει να καταδικάσει αυτές τις προκλήσεις. Αποδεικνύεται ξανά και ξανά, ότι το “αυγό του φιδιού” δεν αντιμετωπίζεται με νομικά τερτίπια, υποταγμένα σε προεκλογικές σκοπιμότητες. Αντιμετωπίζεται με ένα μαζικό λαϊκό κίνημα, το οποίο παλεύοντας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, θα απομονώνει τους φασίστες-υπηρέτες του συστήματος.

Γραφείο τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το