Η Φοιτητική Πορεία ΑΣΟΕΕ καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις που δέχτηκαν φοιτητές στον χώρο του πανεπιστημίου από ομάδα με αναφορά στον αναρχικό χώρο. Τέτοιες πρακτικές είναι ξένες και εχθρικές προς τους φοιτητικούς συλλόγους και τον ελεύθερο και δημοκρατικό συνδικαλισμό και καμιά σχέση δεν έχουν με το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα και τους αγώνες του. Στρέφονται αντικειμενικά απέναντι στις συλλογικές διαδικασίες των συλλόγων και αποτελούν βούτυρο στο ψωμί της κυβερνητικής προπαγάνδας για την κατασυκοφάντηση και δυσφήμιση των δημοσίων πανεπιστημίων.

Ως Φοιτητική Πορεία θεωρούμε ότι αυτές οι ενέργειες δίνουν «πάτημα» και στρώνουν το έδαφος σε κάθε αντιδραστική φωνή μέσα κι έξω απ’τα πανεπιστήμια να μιλούν για πανεπιστημιακή αστυνομία, για την κατάργηση των παρατάξεων στα πανεπιστήμια κ.ά. Καλούμε κάθε φοιτητή να καταγγείλει τις ενέργειες αυτές και να κατανοήσει βαθιά ότι αυτά τα περιστατικά θα εντείνονται όσο οι φοιτητές απομακρύνονται από τους συλλόγους και τις δημοκρατικές τους διαδικασίες.

Καλούμε τους φοιτητές του ΟΠΑ να καταδικάσουν αυτά τα περιστατικά ακριβώς με το να γίνουν ενεργοί στο σύλλογο τους, απομονώνοντας τις ομάδες και δυνάμεις που προκρίνουν τέτοιες πρακτικές.

Φοιτητική Πορεία ΑΣΟΕΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το