Η ΕΡΓΑΣ καταγγέλλει την προσαγωγή του προέδρου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών

Το πρωί της Τρίτης 24 Νοέμβρη ο πρόεδρος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, ενώ βρίσκονταν στην οδό Πατησίων στο ύψος του Πολυτεχνείου προκειμένου να παραστεί σε εξόρμηση του σωματείου στην περιοχή, προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα.

Όπως καταγγέλλει το σωματείο, όταν πήγε να βγάλει ένα πανό του σωματείου από το αυτοκίνητο του, τον πλησίασαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΡΑΣΗΣ, οι οποίοι του ζήτησαν ταυτότητα και χαρτί μετακίνησης, ενώ του έγινε σωματικός έλεγχος και έλεγχος του οχήματος. Η προσαγωγή του στο τμήμα έγινε παρά το ότι ενημέρωσε τον επικεφαλής για την ιδιότητά του. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε από την αστυνομία τόσο επιτόπου όσο και στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας στο τι έγραφε το πανό.

Η προσαγωγή αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο τρομοκρατίας και αστυνομικής αυθαιρεσίας την οποία εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη το τελευταίο διάστημα.

Η ΕΡΓΑΣ καταγγέλλει την αναίτια προσαγωγή του συναδέλφου.

Η ΕΡΓΑΣ καλεί τους εργαζομένους να αντισταθούν στην τρομοκρατία και στις αντιδημοκρατικές, αντεργατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 26 Νοέμβρη.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το