Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι)

Καταγγέλλουμε την εισβολή των ΜΑΤ και των αστυνομικών δυνάμεων στην κατάληψη Ολύμπια για την εκκένωση της

Η καταστολή των αγώνων δεν θα “ηττηθεί”

Σήμερα (Πέμπτη 06/04) στις 6 το πρωί πραγματοποιήθηκε εκκένωση της κατάληψης του θεάτρου Ολύμπια, κατάληψη που είχε γίνει από εργαζόμενους και σπουδαστές στο χώρο του χορού. ΜΑΤ εισέβαλαν στον χώρο της κατάληψης, έγιναν 10 προσαγωγές που έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις.

 Η κατάληψη Ολύμπια πραγματοποιήθηκε μετά τις καταλήψεις στα θέατρα Ρεξ και Τσίλλερ, ως κλιμάκωση του πολύμορφου αγώνα ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα 85/22 που υποβάθμισε όλα τα πτυχία των καλλιτεχνικών σπουδών. Μια κατάληψη που μετρούσε ήδη 40 μέρες αγώνα, ζωντανή με δράσεις, αντιμαθήματα και πολιτικές συζητήσεις, με αιτήματα ενάντια στην εκμετάλλευση και την επισφάλεια των εργαζόμενων καλλιτεχνών, που συνδέθηκε και στήριξε τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στο έγκλημα στα Τέμπη, δίνοντας στο κέντρο της Αθήνας καθημερινή αγωνιστική πνοή.

Η κυβέρνηση στοχεύει στην κατάπνιξη των εστιών αντίστασης, αλλά η οργή και η αγανάκτηση εργαζομένων και νεολαίας δεν μπορεί να εξαφανιστεί. Λαός και νεολαία συνεχίζουν να αγωνίζονται και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους! Ο αγώνας των καλλιτεχνών συνεχίζεται και θα νικήσει  

Απαιτούμε:

-Να αφεθούν ελεύθεροι/ες οι συλληφθέντες και να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία 

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος – Ο Γενικός Γραμματέας

Φατούρου Αγγελική – Κρανάς Αθανάσιος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το