Το παραμικρό σχόλιο για τη σύλληψη του 14χρονου Βαγγέλη και των άλλων μαθητών στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο δεν έκανε η υπουργός Παιδείας, ενώ ζητήθηκε η τοποθέτησή της χθες στην Ολομέλεια της Βουλής.

Παρότι κλήθηκε να πάρει θέση από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χρ. Βερναρδάκη και του ΚΚΕ Γ. Δελή στη διαδικασία των επίκαιρων ερωτήσεων, η Νίκη Κεραμέως δεν έδωσε καμία απάντηση, περιορίστηκε μόνο να παραπέμψει στις ανακοινώσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Και όταν ο Γ. Δελής επέμεινε υπενθυμίζοντας πως ο ρόλος του υπουργείου Παιδείας έχει και παιδαγωγικό χαρακτήρα, η κ. Κεραμέως αγνόησε εντελώς τη συγκεκριμένη αναφορά.

Αμήχανη στάση επέδειξε στη συνέχεια και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, όταν στη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του τομέα της, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης έθιξε επίσης το ζήτημα, αναφερόμενος στον μαθητή «που κλείστηκε στο μπαλαούρο επειδή διαμαρτυρήθηκε για τις συνθήκες υγιεινής στα σχολεία». Η υφυπουργός απέφυγε κι εκείνη την απάντηση, παραπέμποντας την ερώτηση στο υπουργείο Παιδείας.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το