Ε.Λ.Μ.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ  ΦΟΥΡΝΩΝ

         Εύδηλος 21/8/2021

Θέμα: «Καμία αναστολή εργασίας λόγω  υποχρεωτικού εμβολιασμού – Στηρίζουμε τις δράσεις του ΣΕΝΙ»

Από τα μέσα του Αυγούστου έχει ήδη ενεργοποιηθεί ο πρόσφατος νόμος που αξιώνει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών επί ποινή αναστολής εργασίας. Με νόμο δηλαδή και κατά παράβαση κάθε λογικής και ηθικής η κυβέρνηση ανακηρύσσει σε δημόσιο κίνδυνο όσους εργαζόμενους στον κλάδο της Υγείας δεν επιλέγουν να εμβολιαστούν και τους απαγορεύει να εργάζονται, άρα και να τρώνε, αυτοί και η οικογένειά τους (εκτός εάν δεν είναι «εξαρτημένοι από τον μισθό τους»…)

Το δεδομένο που «δικαιολογεί» μια τέτοια ακραία ενέργεια, το ότι δηλαδή οι ανεμβολίαστοι κολλάνε και μεταδίδουν τον  covid19, δεν είναι καν δεδομένο, αφού μελέτες, επιστημονικές ανακοινώσεις, τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, οι δηλώσεις των εταιριών που κατασκευάζουν τα εμβόλια και φυσικά τα ίδια μας τα μάτια αποδεικνύουν πως ο ιός κολλά και μεταδίδεται τόσο από τους εμβολιασμένους, όσο και από τους ανεμβολίαστους.

Τα εμβόλια  όσο αδιαμφισβήτητα αποτελούν ένα από τα βασικά εργαλεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μαζί με την ανάπτυξη φαρμάκων, την πρωτοβάθμια υγεία, τα  εξοπλισμένα δημόσια νοσοκομεία, και τα μαζικά στοχευμένα τεστ, τόσο αδιαμφισβήτητα αποτελούν και εργαλεία πολιτικής σκοπιμότητας, αντιπαράθεσης και κοινωνικής πόλωσης στη λογική του διαίρει και βασίλευε.

Η κυβέρνηση με την πολιτική της και οι επιστημονικές επιτροπές με τη στάση τους είναι  που τροφοδότησαν την καχυποψία, τις επιφυλάξεις και τους δισταγμούς απέναντι στον εμβολιασμό, και τώρα χρησιμοποιεί τους «αντιεμβολιαστές» και τον αυταρχισμό για να κρύψει την αποτυχία της και να σκεπάσει τις τεράστιες ελλείψεις του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός οποιουδήποτε παραβιάζει  συνταγματικά και υγειονομικά δικαιώματα και δημιουργεί νέα ήθη καταστρατηγώντας το, έως τώρα κατοχυρωμένο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Η συναίνεση του ασθενή στη λήψη οποιουδήποτε φαρμάκου ή θεραπείας  που θεωρείται δεδομένη από τις απαρχές της ιατρικής επιστήμης και δεοντολογίας,  και το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση που αποτελεί θεμελιώδη λίθο της δημοκρατικής σκέψης και, υποτίθεται, του Δυτικού πολιτισμού. καταστρατηγούνται με πρόσχημα τη Δημόσια Υγεία.

Καμία αναστολή εργασίας λόγω  υποχρεωτικού εμβολιασμού

Στηρίζουμε τις δράσεις του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ικαρίας.

Συμμετέχουμε στις συζητήσεις – ενημερώσεις σε Καραβόσταμο (23/8), Εύδηλο (24/8) και Αγ. Δημήτρη Ραχών (25/8).

Συμμετέχουμε και καλούμε τα μέλη μας στην κινητοποίηση του ΣΕΝΙ στον Αγ. Κήρυκο την Πέμπτη 26/8, που γίνεται στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης της ΠΟΕΔΗΝ.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                  Ο Γ. Γραμματέας                 

Δάμαλος Χρήστος                                                      Φαλιέρος Δημήτρης               

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το