«Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους 1821, Ελλάς, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», έγραφε το πανό που άνοιξαν στη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου και Σκρα, στο οποίο υπήρχε και ο κέλτικος σταυρός, το ναζιστικό σύμβολο που χρησιμοποιεί κατά κόρον η Χρυσή Αυγή.

Οι Χρυσαυγίτες κάποια στιγμή ξεκίνησαν με απειλητικές διαθέσεις με κατεύθυνση την πλατεία Κύπρου, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις τους σταμάτησαν στην διασταύρωση Θησέως και Σκίπης, πριν έρθουν σε επαφή με τους άλλους συγκεντρωθέντες.Τότε οι ακροδεξιοί επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών με βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να προκληθεί συμπλοκή. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν στα στενά και προχώρησαν σε 12 συλλήψεις με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους να αφορά τη ρίψη μολότοφ, επίθεση κατά αστυνομικών, πρόκληση σωματικών βλαβών και διατάραξη κοινής ειρήνης. Γνωστός στις Αρχές ο ένας από τους συλληφθέντες που πρόσφατα είχε συλληφθεί για υπόθεση ρατσιστικής βίας στη Σαλαμίνα.

Κατά τη διάρκεια προσπάθειας σωματείων και φορέων της περιοχής, να εμποδίσουν τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, που χαιρετούσαν ναζιστικά και  φώναζαν φασιστικά και αντικομμουνιστικά συνθήματα, έγινε απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στα σωματεία και τους φορείς της πόλης.

Οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής έφτασαν στο σημείο καλυπτόμενοι από τα ΜΑΤ, τα οποία στη συνέχεια εντελώς απρόκλητα και με πρωτοφανή αγριότητα, επιτέθηκαν στους αντιφασίστες.

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ, όχι μόνο άφησαν ανενόχλητους τους κρανοφόρους της Χρυσής Αυγής, αλλά στράφηκαν εναντίον του κόσμου που διαμαρτυρόταν για την παρουσία τους και χτύπησαν με μένος την αντιφασιστική συγκέντρωση, με γκλομπ και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα αρκετούς τραυματίες, 4 εκ των οποίων έχουν διακομισθεί στο νοσοκομείο.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση, με διάφορους τρόπους ρίχνει νερό στον μύλο του εθνικισμού, προκειμένου να τους αξιοποιεί στα διάφορα πολιτικά της παιχνίδια, για τη συγκρότηση δήθεν αντιφασιστικών μετώπων. Ενώ, μεγάλες είναι οι ευθύνες και της δημοτικής αρχής Καλλιθέας, που με τη στάση ανοχής που κρατάει απέναντι στην Χρυσή Αυγή, έχει δώσει αέρα στα πανιά της.

Ανακοινώσεις καταγγελίες για την παρουσία των φασιστών, για την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ και για τις ευθύνες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσαν το ΚΚΕ, το Μ-Λ ΚΚΕ (ΚΟΒ Νοτίων Προαστίων), η ΚΕΕΡΦΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο αντιφασιστικός σύνδεσμος καθώς και σωματεία και φορείς της περιοχής.

Στην συγκέντρωση συμμετείχαν το τοπικό σωματείο οικοδόμων, η λαϊκή επιτροπή Καλλιθέας, ο αντιφασιστικός σύνδεσμος, το τοπικό σωματείο των δασκάλων, η  ΕΛΜΕ Καλλιθέας – Νέας Σμύρνης – Μοσχάτου, και άλλοι φορείς και οργανώσεις

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το