Αδιανόητη η ταλαιπωρία των οδηγών που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό – «Υπάρχουν μεγάλοι άνθρωποι με μαγκούρες που προσπαθούν να απεγκλωβιστούν από το χιόνι» – Μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο στην Κάντζα και κοιμήθηκαν στο πάτωμα

Ντροπιαστικές είναι οι εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σε ξενοδοχείο στην Κάντζα, όπου μεταφέρθηκαν χθες βράδυ εγκλωβισμένοι οδηγοί από την Αττική Οδό.

Σε εξέλιξη είναι από αργά χθες το βράδυ επιχείρηση του Στρατού, δυνάμεων της Πυροσβεστικής, της αστυνομίας, καθώς και εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού και του Χαμόγελου του Παιδιού, για τον απεγκλωβισμό εκατοντάδων οδηγών που βρίσκονταν για ώρες ακινητοποιημένοι με τα οχήματά τους στην Αττική Οδό εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίδα» που πλήττει τη χώρα.

«Είμαστε εγκλωβισμένοι από τη μία το μεσημέρι και το ξενοδοχείο άνοιξε στις 9 το βράδυ» καταγγέλλει οδηγός που εγκλωβίστηκε στην Αττική Οδό και μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο.

«Υπάρχουν μεγάλοι άνθρωποι με μαγκούρες που προσπαθούν να απεγκλωβιστούν από το χιόνι. Είμαστε 100 άτομα σε μια καφετέρια χωρίς μάσκες να περιμένουμε να μας δώσουν μια τυρόπιτα, επί πληρωμή φυσικά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Στο ξενοδοχείο είμαστε 50-60 άτομα, άνθρωποι κοιμούνται στο πάτωμα, με βρεγμένες κάλτσες και παπούτσια. Κοιτάζουμε ο ένας τον άλλον απεγνωμένοι. Είμαστε σαν πρόσφυγες στην ίδια μας τη χώρα. Δεν έχουμε βενζίνη, δεν έχουμε μπαταρία. Κάποιοι ζητήσαμε να κλείσουμε δωμάτιο στο ξενοδοχείο, αλλά μας λένε ότι δεν έχουν. Και την ίδια ώρα σε γνωστή ταξιδιωτική πλατφόρμα εμφανίζονται διαθέσιμα δωμάτια με 199 ευρώ», σημείωσε. 

Παράλληλα, απίστευτη είναι η ταλαιπωρία που βιώνουν περίπου 300 επιβάτες τρένου που ακινητοποιήθηκε στο ύψος της Οινόης από το μεσημέρι της Δευτέρας.

Μιλώντας μια επιβάτης στο OPEN, είπε ότι το τρένο ξεκίνησε στις 14:20 τη Δευτέρα από το Λιανοκλάδι, ωστόσο λόγω των προβλημάτων από την κακοκαιρία σταμάτησε στην Οινόη.

Μέχρι αυτή την ώρα οι επιβάτες παραμένουν εντός της αμαξοστοιχίας περιμένοντας να δοθεί τέλος στη «οδύσσειά» τους και να καταφέρουν να φτάσουν επιτέλους στον προορισμό τους με την θερμοκρασία να βρίσκεται κάτω από το μηδέν.

Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Εγκλωβισμένοι παρέμειναν άνθρωποι και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το βράδυ της Δευτέρας. Η σφοδρή χιονόπτωση που έφερε η κακοκαιρία Ελπίς προκάλεσε αλυσιδωτά προβλήματα τόσο με τις πτήσεις που ακυρώθηκαν όσο και με το κλείσιμο της Αττικής Οδού.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, οικογένειες με μωρά παιδιά και ηλικιωμένοι αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν στο κτίριο του αεροδρομίου αφού κανείς από τους υπεύθυνους δεν φρόντισε να κρατήσει ανοιχτές τις οδούς που οδηγούν στον μεγαλύτερο διεθνή αερολιμένα της Ελλάδας.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το