Καλά ακούσατε…Δε σας γελoύν τα αυτιά σας! Το είπε χθες ο νέος υφυπουργός Παιδείας αρμόδιος για θέματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Άγγελος Συρίγος σε διαδικτυακή εκδήλωση. Γιατί το είπε; Για να στηρίξει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την πανεπιστημιακή αστυνομία. Ένα νομοσχέδιο με το οποίο διαφωνούν πανεπιστημιακοί και φοιτητές , ένα νομοσχέδιο που έφτασε να το σχολιάσει αρνητικά ως και το Σωματείο εργαζομένων του πανεπιστημίου της Οξφόρδης

Παραθέτω αυτολεξεί το επιχείρημά του:

«Να θυμίσω ότι από το 1969 είχε ιδρυθεί μέσα στα Πανεπιστήμια​ αστυνομικό τμήμα, τουλάχιστον στις πανεπιστημιουπόλεις. Επομένως, υπήρχε αστυνομικό τμήμα μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις».

Να θυμίσουμε στον κύριο υφυπουργό μια τόση δα λεπτομέρεια:

Το 1969 είχαμε χούντα. Δικτατορία. Στρατιωτικό καθεστώς. Το 1969 υπήρχε το Σπουδαστικό της Ασφαλείας, «φυτευτοί» ασφαλίτες σε κάθε σχολή που δρούσαν ως υποτιθέμενοι φοιτητές αλλά ήταν εντεταλμένοι με την παρακολούθηση των φοιτητών, αλλά και όσων –δυστυχώς λίγων– καθηγητών δεν αποδέχονταν τη δικτατορία. Το 1969 υπήρχε το ΕΑΤ.ΕΣΑ που βασάνιζε όσους αγωνίζονταν για τη δημοκρατία και είχε ως μότο το: « Φίλος ή σακάτης βγαίνει όποιος έρχεται εδώ μέσα! »

Ακόμη και να ισχύει λοιπόν αυτό που ισχυρίζεται ο υφυπουργός, ότι δηλαδή υπήρχαν αστυνομικά τμήματα μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις, ήταν μέτρο που είχε πάρει η ΧΟΥΝΤΑ για να ελέγχει ασφυκτικά το πιο ενεργό κομμάτι της κοινωνίας, τους φοιτητές.

Δεν μπορεί λοιπόν 50 χρόνια μετά υφυπουργός παιδείας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης να χρησιμοποιεί ως παράδειγμα το κλίμα αστυνομοκρατίας που είχε επιβάλλει ένα αυταρχικό καθεστώς για να καταπνίξει την όποια αντίδραση.

Είναι ύβρις απέναντι σε όσους αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν και δολοφονήθηκαν από το καθεστώς των Συνταγματαρχών για να έχουμε σήμερα δημοκρατία!

Δεν είναι λογικό να θέλει να μας πείσει αναπολώντας και μνημονεύοντας τα μέτρα που έπαιρνε η Χούντα το 1969!

Λίγες μέρες πριν η άλλη υφυπουργός είχε μιλήσει για πρόστιμο που θα πλήρωναν όσοι μαθητές δε θα γυρνούσαν σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα σπίτι τους μετά το σχολείο, δήλωση που πήρε πίσω λίγες ώρες αργότερα, μετά από σφοδρές αντιδράσεις.

Κι έρχεται πριν λίγες μέρες ο αρχηγός της ΕΛ,ΑΣ ,ο κύριος Καραμαλάκης, και απαγορεύει με το πρόσχημα του Covid κάθε συνάθροιση άνω των 100 ατόμων. Οπότε απαγορεύεται οποιαδήποτε διαδήλωση ενάντια στο νομοσχέδιο της κυρίας Κεραμέως. Πολύ βολικό…

Απαγορεύεται λοιπόν η διαδήλωση στην πλατεία Συντάγματος, αλλά 500 μέτρα παρακάτω, στην οδό Ερμού, επιτρέπεται να συνωστίζονται εκατοντάδες άνθρωποι έξω από μαγαζιά!!

Απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων σε ανοιχτό χώρο, αλλά επιτρέπεται να βγαίνουν διάλειμμα στο ίδιο προαύλιο την ίδια ώρα και οι 410 μαθητές του σχολείου στο οποίο διδάσκω!!

Μάλλον σε τούτη τη χώρα αυτή την περίοδο επιτρέπεται μόνο να καταναλώνεις και να εργάζεσαι, όχι να διαμαρτύρεσαι.

Τελικά μήπως δεν πρέπει να απορούμε και τόσο για την αναφορά του υφυπουργού στο 1969;

ΘΑΝΟΣ ΒΑΛΛΑΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το