Με αφορμή τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 άρχισαν πάλι τα ψέματα για την Εκκλησία. Και να οι εξάψαλμοι, οι διθύραμβοι, τα φωτοστέφανα. Όποιος, όμως, έστω για λίγο μελέτησε τα αυθεντικά κείμενα της εποχής γνωρίζει ότι το Φανάρι και το Πατριαρχείο αφόρισαν τους επαναστάτες της εποχής σαν τον Παπαφλέσσα και τη Μ. Μαυρογένους. Όπως επίσης και κάθε επιστημονική και διαφωτιστική κίνηση που την ταύτισαν με την αθεΐα και την ανατροπή του καθεστώτος. Έστρεψαν τα νώτα τους στους επαναστάτες και προσκυνούσαν το Σουλτάνο. Ο Γρηγόριος Ε’, ο οποίος τρεις φορές διορίστηκε από τον σουλτάνο Πατριάρχης, ήταν ο χειρότερος όλων των κληρικών και η σημερινή ηγεσία της Εκκλησίας κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Ακόμα να άρει τους αφορισμούς του. Βλέπετε προτιμάει τη σιωπή και τη διαστρέβλωση. Είναι στο χέρι των ιστορικών και των σοβαρών αναλυτών να φέρουν στο φως τα σκοταδιστικά κηρύγματα των ρασοφόρων της εποχής.

***

Ο λόγος για τους εμβολιασμούς. Μόλις ανακοινώθηκαν θρομβώσεις με αφορμή το εμβόλιο της Astra Ζeneca, η εταιρεία Phaizer αύξησε κατά 60% την τιμή του εμβολίου της!! Και πάνω που πήγαμε να πιστέψουμε ότι οι μεγαλοκαρχαρίες των φαρμακευτικών εταιρειών ήσαν οπαδοί του Ιπποκράτη και έβαζαν πάνω απ’ όλα την ανθρώπινη υγεία. Αμ δε. Κοίταξαν τον ιό, μετά την τσέπη τους και αποφάνθηκαν. Πουλήστε και πλουτίστε. Διότι αυτός είναι ο καπιταλισμός αναγνώστη. Τώρα ξέρουμε καλύτερα.

***

Θυμάστε τον Γιάννο Παπαντωνίου του ΠΑΣΟΚ που δήλωνε σοσιαλιστής και έκανε ζωή κόστους εκατομμυρίων ευρώ; Τώρα απολογείται για ξέπλυμα 2.437.962 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννος ζήτησε συγνώμη από τον κόσμο και μια δικαίωση. Ούτε λησμονούμε, ούτε συγχωρούμε. Ας ζητήσει ο πολύς Γιάννος συγνώμη από τους ψηφοφόρους του και από το παλιό και νέο ΠΑΣΟΚ.

***

Στον Καιάδα! Αυτό πρέπει να σκέφτηκαν οι ιθύνοντες της ΝΔ σε ο, τι αφορά στο ΚΕΘΕΑ, ένα από τα κέντρα αποτοξίνωσης. Αφού στην ουσία καθαίρεσαν το ΔΣ και διόρισαν καινούριο, υποτελές στην κυβερνητική πολιτική, μειώνουν τη χρηματοδότηση οδηγώντας το σε ασφυξία. Θέλουν να το υποτάξουν στον ΟΚΑΝΑ και στο υπ. Υγείας. Μπορεί κανείς να διαφωνεί με τη λεγόμενη «στεγνή» θεραπεία του ΚΕΘΕΑ. Ας έκαναν αποτίμηση με τις άλλες μονάδες απεξάρτησης, όπως το «18 άνω». Αλλά η πραξικοπηματική ενέργεια της ΝΔ μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως ό, τι δεν ελέγχει το αποκεφαλίζει.

***

Παραδίδει μαθήματα εργασίας ο αρμόδιος υπουργός Κ. Χατζηδάκης. Όπως, όμως, μας πληροφορούν τα social media, ο λαλίστατος νεοφιλελεύθερος δεν έχει ούτε ένα πραγματικό ένσημο, αφού σε ηλικία 27 χρονών έγινε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και ύστερα συνεχώς βουλευτής. Ο εν λόγω πωλητής των πάντων θέλει να σπάσει το 8ωρο, να καθιερώσει τις απλήρωτες υπερωρίες, να διαλύσει τα συνδικάτα, να γίνει με δύο λόγια ο Θάτσερ της Ελλάδας. Ο θιασώτης της νεοφιλελεύθερης σχολής

Θανάσης Τσιριγώτης

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το