Η τέχνη έχει την πολυτέλεια να αγγίζει χορδές που δύσκολα μπορούν να ενεργοποιηθούν υπό άλλες συνθήκες.

Η μικρού μήκους ταινία του Τζώρτζη Γρηγοράκη, είναι ένα δυνατό φως μέσα σ’ αυτό που ονομάζουμε “πραγματικές συνθήκες αληθινής ζωής”, ενός ανθρώπου με αναπηρία και την αλλαγή στον τρόπο ζωής του, αλλά και στον τρόπο που τον αντιμετωπίζουν πλέον όλοι όσοι τον γνώριζαν, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Η ταινία είναι ρεαλιστική, ευαίσθητη, και μέσα σε λίγα λεπτά καταφέρνει να δείξει σε όσους έχουν την τύχη να τη δουν, τα συναισθήματα που προκαλούνται στο άτομο που είναι ΑμεΑ.

Όλοι οι ηθοποιοί ήταν πολύ καλοί στους ρόλους τους αλλά η ερμηνεία του πρωταγωνιστή κ. Βαγγέλη Μουρίκη είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική, γιατί δεν έπαιξε απλά ένα ρόλο, αλλά κατάφερε παρακάμπτωντας όλες του τις δεξιότητες ως λειτουργικός άνθρωπος να κατακτήσει τις “δεξιότητες” ενός άνδρα που δεν είχε πια χέρια!

Το πόσο δύσκολο είναι αυτό, δεν περιγράφεται με λέξεις, ούτε μπορεί κάποιος να το κάνει εικόνα χρησιμοποιώντας τη φαντασία του… Μπορεί όμως να το απολαύσει εάν δει την ιδιαίτερη αυτή κοινωνική ταινία του Τζώρτζη Γρηγοράκη.

Η ταινία αγγίζει επίσης τον κοινωνικό ρατσισμό που αντιμετωπίζει ένα άτομο με αναπηρία στον επαγγελματικό του χώρο ή ακόμα χειρότερα στο στενό οικογενειακό του περιβάλλον.

Και εγώ για μένα (Μικρού μήκους, 2009)

Σενάριο — Σκηνοθεσία : Τζώρτζης Γρηγοράκης

Ηθοποιοί : Ντίνος Αυγουστίδης, Μηνάς Χατζησάββας, Αλεξία Καλτσίκη, Βαγγέλης Μουρίκης, Στέλιος Ξανθουδάκης, Ελένη Κοκκίδου

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το