Οργή έχει προκληθεί στη Νότια Καρολίνα από την αποκάλυψη ότι καθολικό σχολείο της πόλης Κολούμπια είχε αποκρύψει από τους γονείς ρατσιστικά και απειλητικά βίντεο μαθητή του, ο οποίος δήλωνε ότι θα πυροβολούσε μαύρους συμπολίτες του. Στα βίντεο αυτά, που διακινήθηκαν μέσω μηνυμάτων κινητού τηλεφώνου, ο 16χρονος μαθητής εμφανιζόταν να πυροβολεί εναντίον ενός κουτιού με δύο διαφορετικά όπλα, λέγοντας ότι το κουτί «αντιπροσωπεύει μαύρους», που «είναι κακοί άνθρωποι».

«Βρομάνε και είναι απαίσιοι», λέει επίσης.

Το γεγονός έχει αναβιώσει τις μνήμες της φονικής επίθεσης σε εκκλησία στο Τσάρλεστον το 2015, όταν δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ εννέα μαύροι Αμερικανοί ενώ παρακολουθούσαν τη λειτουργία.

Σύμφωνα με την αστυνομία της επαρχίας Ρίτσλαντ, τα βίντεο γυρίστηκαν στις 11 Μαΐου και διακινήθηκαν μέσω μηνυμάτων κινητού τηλεφώνου, αν και δεν είναι σαφές πόσοι ήταν οι παραλήπτες τους. Ήρθαν σε γνώση του σχολείου Κάρντιναλ Νιούμαν (Cardinal Newman) στις 13 Ιουλίου και στη συνέχεια ενημερώθηκε η αστυνομία, ενώ στις 15 Ιουλίου ενημερώθηκαν οι γονείς του μαθητή ότι θα αποβληθεί την επομένη.

Ο μαθητής συνελήφθη στις 17 Ιουλίου, αφότου κυκλοφόρησε και τρίτο βίντεο με απειλές, αυτή τη φορά εναντίον μαθητών και καθηγητών του σχολείου.

Ωστόσο, όλα αυτά τα γεγονότα δεν γνωστοποιήθηκαν σε κανένα άλλο γονέα μαθητή του σχολείου, παρά μόνο στις 30 Ιουλίου, με την αιτιολογία ότι το σχολείο εκτίμησε ότι με τη σύλληψη του μαθητή είχε εκλείψει ο κίνδυνος, ενώ έπρεπε να σεβαστούν τη σχολική νομοθεσία περί εμπιστευτικότητας. Επίσης δεν δόθηκε στη δημοσιότητα το όνομα του μαθητή, διότι είναι ανήλικος.

Το γεγονός έχει προκαλέσει την οργή των Αφροαμερικανών γονέων μαθητών του σχολείου, οι οποίοι λένε ότι υπήρξε σοβαρή αμέλεια εκ μέρους του σχολείου και ότι το περιβάλλον για τα παιδιά τους ήταν επικίνδυνο. .

Άλλωστε, μπορεί η σχολική χρονιά να ξεκινάει στις 20 Αυγούστου, αλλά σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι σε εξέλιξη αθλητικές και άλλες δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν οι μαθητές.

Το σχολείο Cardinal Newman -τα δίδακτρα είναι 1.000 δολάρια τον μήνα- κάλεσε τους γονείς τη Δευτέρα και θα τους ξανακαλέσει αύριο Πέμπτη, σε μια προσπάθεια να τους διαβεβαιώσει ότι «τα παιδιά τους αντιμετωπίζονται με τον σεβασμό και την αξιοπρέπεια που τους αρμόζει» και ότι θα είναι ασφαλή. Ωστόσο, πολλοί γονείς δήλωσαν ότι αν δεν υπάρξουν σαφείς διαβεβαιώσεις για την ασφάλειά τους, «θα κάνουμε ό,τι πρέπει». Στο σχολείο φοιτούν 580 μαθητές γυμνασίου και λυκείου.

Δείτε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το