Ενώ το υπουργείο μας είχε διαβεβαιώσει, ότι για την χρήση του webex, δεν χρεώνονται μαθητές και καθηγητές, λάβαμε έκπληκτοι μηνύματα από τους παρόχους μας για χρεώσεις» λέει στο tvxs.gr καθηγήτρια του μουσικού σχολείου Παλλήνης.

«Αντιλαμβανόμαστε, ότι στο υπουργείο δεν γνωρίζουν το αντικείμενο τους, ούτε τις ιδιαιτερότητες κάθε σχολείου, αλλά το να μας μιλούν για δωρεάν πρόσβαση και να χρεωνόμαστε, είναι απαράδεκτο» λέει η καθηγήτρια η οποία συμπληρώνει, ότι η διεύθυνση του σχολείου προσπαθεί να λύσει τον γρίφο της χρέωσης αλλά δεν βγάζει άκρη.

Το ερώτημα είναι, αν συμβαίνει το ίδιο με όλους τους καθηγητές που κάνουν εξ’αποστάσεως εκπαίδευση από τα σχολεία σε μαθητές λυκείου.

Τις τελευταίες ώρες, διαμαρτύρονται και άλλοι συνάδελφοι της, αλλά και γονείς μαθητών, με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο, με αναρτήσεις όπως οι παρακάτω:

«Στο Μουσικό Σχολείο οι καθηγητές της μουσικής σαν πλειοψηφία απασχολούνται και στο γυμνάσιο και στο λύκειο. Αυτές τις μέρες που λειτουργεί μόνο το γυμνάσιο, στις ενδιάμεσες ώρες που έχουμε μαθητές λυκείου μπαίνουμε από την τάξη μας- των ατομικών οργάνων- και συνδεόμαστε μέσω webex για την τηλεκπαίδευση των μαθητών του λυκείου. Ωστόσο  διαπιστώσαμε πως τα δεδομένα που καταναλώνονται στις συσκευές μας χρεώνονται. Δεν είναι δωρεάν. Υπέροχα νέα για την οργάνωση της επαναλειτουργείας των σχολείων. Βέβαια από όσο γνωρίζω το μόνο μουσικό που άνοιξε είμαστε εμείς»

«ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!

ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ στο WEBEX ή OXI;

Το σχολείο μας (Μουσικό Παλλήνης) λειτουργεί δια ζώσης το Γυμνάσιο ενώ το Λύκειο όχι, παρότι όλα τα άλλα μουσικά σχολεία (επειδή είναι χαρακτηρισμένα ως Γυμνάσια με Λυκειακές τάξεις) δεν λειτουργούν. Δυστυχώς το δικό μας έχει διακριτές διευθύνσεις Γυμνασίου Λυκείου, οπότε μέσα στο αλαλούμ γραφειοκρατίας το Γυμνάσιο κάνει δια ζώσης. Συνέπεια αυτού είναι ότι καθηγητές του Γυμνασίου που προσέρχονται στο σχολείο για μαθήματα Γυμνασίου πρέπει να κάνουν μαθήματα διαδικτυακά από το σχολείο προς μαθητές Λυκείου που είναι εξ αποστάσεως, καθώς διδάσκουν και στο Λύκειο.

Μοναδική λύση το κινητό με δεδομένα, δεδομένου ότι οι υποδομές (ethernet, wifi κλπ. ) δεν επαρκούν για 10-15 ταυτόχρονα μαθήματα webex.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το