Υπογράφτηκε την Πέμπτη το μεσημέρι στο Μαράσλειο, η σύμβαση για την μίσθωση του τουριστικού καταφυγίου των Μπενιτσών, μεταξύ της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπης Υδραίου και του εκπροσώπου της εταιρείας “Maritime Projects” κ. Κουτσοδόντη, που πλειοδότησε στον πρόσφατο διαγωνισμό.

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί η καταβολή της εγγύησης (250.000 ευρώ).

Πίσω από τις ωραιοποιημένες δηλώσεις της Δημάρχου Μ. Υδραίου που θα διαβάσετε παρακάτω κρύβεται η πραγματικότητα του ξεπουλήματος του λιμανιού μπιρ παρά. Όπως έχει γίνει γνωστό, το ετήσιο μίσθωμα ανέρχεται στα 250.000 ευρώ. Για τόσα ξεπουλήθηκε το λιμάνι των Μπενιτσών

Η μίσθωση θα ισχύσει ως τις 11 Δεκεμβρίου 2035. Σε ό,τι αφορά το μίσθιο, το τουριστικό καταφύγιο δύναται να ελλιμενίσει 96 σκάφη εκ των οποίων σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη, δέκα θέσεις διατίθενται δωρεάν στους ψαράδες της περιοχής. Βάσει της προκήρυξης, ο εκμισθωτής αναλαμβάνει με δικά του έξοδα την έκδοση μελετών και όλων των απαιτούμενων αδειών λειτουργίας του τουριστικού καταφυγίου.

Και όσα λέει η Δήμαρχος για «δεκαετή και πλέον αχρησία του εν λόγω έργου» δεν είναι παρά ομολογία αδυναμίας προστασίας και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας προς όφελος του κερκυραϊκού λαού. Άλλωστε μέσα στη λογική της ίδιας και της κυβέρνησης  είναι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που ακολουθούν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις ευθυγραμμιζόμενες και υποτασσόμενες στα κελεύσματα της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Στον επόμενο… τόνο ξεπουλάνε και τα λιμάνια της Κέρκυρας – Πόσα και ποια είναι! Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο πατώντας ΕΔΩ. Σε προτεραιότητα και το ξεπούλημα του λιμανιού της Λευκίμμης. Για περισσότερα διαβάστε πατώντας ΕΔΩ ΄Αλλωστε πρόσφατο είναι και το ξεπούλημα 245 περίπου στρεμμάτων του πρώην «Club Mediterranee». Διαβάστε αναλυτικά πατώντας ΕΔΩ

Γιώργος Κ. Καββαδίας – drepani.gr (argyrades.gr)

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το