Κάλεσμα στη νέα γενιά

Η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να εξαγοράσει την ψήφο της νεολαίας με 150 ευρώ, όμως κανένα χρηματικό ποσό και κανένα λάδωμα δεν μπορεί να ξεπλύνει το παρόν και το μέλλον που επιφυλάσσουν για τη νέα γενιά, τόσο η Νέα Δημοκρατία, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και το δεκανίκι τους, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Γιατί ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα ή ποιος συνδυασμός κομμάτων θα κυβερνάει αύριο, αυτά τα κόμματα έχουν δοκιμαστεί και οι δημαγωγικές τους υποσχέσεις οδήγησαν σε μνημόνια και αντιλαϊκούς νόμους που τους ψήφισαν και τους εφάρμοσαν όλοι μαζί.

Μαζί ξηλώνουν τόσα χρόνια τη δημόσια-δωρεάν παιδεία, μετατρέποντας τα σχολεία σε εξεταστικά κάτεργα, με την Τράπεζα Θεμάτων και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, που απέκλεισαν και θα ξαναποκλείσουν δεκάδες χιλιάδες παιδιά από την πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

Το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ από κοινού προωθούν την ιδιωτικοποίηση της παιδείας, τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων και σχολών, το τσάκισμα των πανεπιστημιακών πτυχίων, τη γενίκευση των διδάκτρων, τις διαγραφές φοιτητών και τα όρια σπουδών, ενώ αυτοί οι ίδιοι αναγκάζουν τη σπουδάζουσα νεολαία να μένει σε μια σχολή 7 και 10 χρόνια, γιατί για να σπουδάζει αναγκάζεται να δουλέψει, σε δουλειές του ποδαριού.

Αυτοί έχουν εξαναγκάσει μισό εκατομμύριο νέους και νέες πτυχιούχους στη μετανάστευση σε χώρες της Ευρώπης, για να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον, ως εργαζόμενοι στον τομέα της επιλογής τους. Αυτοί ευθύνονται που τα νέα ζευγάρια δεν μπορούν να συντηρήσουν ένα σπιτικό, πόσο μάλλον να αρχίσουν οικογένεια.

Ο λαός μας είναι ένας μικρός λαός, όμως αυτός ο λαός έχει μεγάλη ιστορία και -ιδιαίτερα σήμερα που γκρεμίζονται κατακτήσεις δεκαετιών- δεν έχουμε την πολυτέλεια να ξεχάσουμε την ιστορία μας και να αποβλακωνόμαστε από την υποκουλτούρα των κανιβαλιστικών τηλεπαιχνιδιών και των σούπερ-σταρ διαφημιστών της ναρκοκουλτούρας, του νεοπλουτισμού και του μισογυνισμού.

Θυμόμαστε πως ο λαός μας είναι ο λαός που έφτιαξε το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ, που τσάκισαν τον γερμανικό και ιταλικό φασισμό και απελευθέρωσαν τη χώρα από τους κατακτητές. Είναι ο λαός που μεγαλούργησε στο έπος του Δεύτερου Αντάρτικου απέναντι στις βόμβες ναπάλμ των αμερικάνων ιμπεριαλιστών. Είναι ο λαός που εξεγέρθηκε στο Πολυτεχνείο το 1973 και έψαλε τον επιτάφιο της Χούντας. Ο λαός μας ξεσηκώθηκε απέναντι στα βάρβαρα μνημόνια της ΕΕ και του ΔΝΤ που ήρθαν για να ξεθεμελιώσουν όσα δικαιώματα είχαν μείνει όρθια, και ενέπνευσε τους αγώνες των καταπιεσμένων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο λαός μας παλεύει στο λιμάνι της Cosco απέναντι στα σύγχρονα εργασιακά κάτεργα, παλεύει στην e-food και την Μαλαματίνα, παλεύει όταν οι καλλιτέχνες διεκδικούν τα πτυχία τους και τα επαγγελματικά τους δικαιώματα με τις καταλήψεις στο Τσίλερ και το Ρεξ, ο λαός μας παλεύει και κερδίζει όταν οι φοιτητές βάζουν φραγμό στην πανεπιστημιακή αστυνομία και την υπόσκαψη των φοιτητικών συλλόγων από την αστυνομοκρατία και την καταστολή, παλεύει και κερδίζει όταν ορθώνεται κατά δεκάδες χιλιάδες απέναντι στους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.

Σε όλες τις μεγάλες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας, στην προμετωπίδα των αγώνων για το ψωμί, την παιδεία, τα δημοκρατικά δικαιώματα, την ειρήνη και την ανεξαρτησία βρέθηκαν οι κομμουνιστές και η Αριστερά. Όχι η Αριστερά των Βαρουφάκηδων της “ρεαλιστικής ανυπακοής”, δηλαδή της υποταγής στους τοκογλύφους της Ευρώπης, η δήθεν “Αριστερά” που συμφωνεί με το 70% των μνημονίων, που θέλει αστυνομία στις σχολές και τσακισμένα επαγγελματικά δικαιώματα, που θα ξεπουλούσε τα τραίνα για 1 ευρώ. Ούτε ο γραφειοκρατικοποιημένος και ενσωματωμένος δήθεν “κομμουνισμός” του ΚΚΕ, που δίνει μαζί με τα συστημικά κόμματα 600ρια επιδόματα στις αστυνομικές δυνάμεις την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Αυτό το ΚΚΕ εγκλωβίζει τόσους τίμιους αγωνιστές στις γραμμές του, ενώ σε κάθε σημαντικό αγώνα επιλέγει να εκτονώνει τη λαϊκή αγανάκτηση σε σποραδικές απεργίες – τουφεκιές στον αέρα, και συμβολικές κινητοποιήσεις, με το νου του πάντα στραμμένο στην κάλπη και τις εκλογές.

Το Μ-Λ ΚΚΕ ζητάει την ψήφο της νέας γενιάς για την ενίσχυση των αγώνων και των διεκδικήσεων για μια καλύτερη ζωή. Γνωρίζουμε πως είμαστε ένα μικρό κόμμα, όμως αυτό δεν μας τρομάζει, γιατί σε αντίθεση με όσους τάζουν λαγούς με πετραχήλια ή υπόσχονται να λύσουν τα προβλήματά μας για εμάς, εμείς στο Μ-Λ ΚΚΕ λέμε ότι μόνο ο λαός μπορεί να αλλάξει την ιστορία και κανείς άλλος στο όνομά του.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το