“Σέρνοντας τις ουρές της απογοήτευσης και της ήττας” αποχωρεί από τη Γάζα η 36η Μεραρχία του σιωνιστικού στρατού. Ο σιωνιστικός στρατός αποχωρεί σταδιακά, ουσιαστικά ηττημένος, χωρίς να καταφέρει να πάρει πίσω ούτε έναν όμηρο. Χωρίς να καταφέρει να νικήσει την Παλαιστινιακή Αντίσταση. Δημιούργησε και δημιουργεί εκατόμβες νεκρών στον Παλαιστινιακό λαό, αλλά ηττάται όσον αφορά τους στρατιωτικούς στόχους που έθεσε. Και τώρα φεύγει κάτω από το βάρος των απωλειών του από την Παλαιστινιακή Αντίσταση!

Την είδηση επιβεβαιώνουν οι The Times of Israel, με τον ισχυρισμό, βέβαια, ότι η μεραρχία αποσύρεται για ξεκούραση μετά τον τρίμηνο πόλεμο, αφού διέλυσε τα τάγματα της Χαμάς(!), και για εκπαίδευση(!).

Παρά το ότι η κίνηση της απόσυρσης της μεραρχίας παρουσιάστηκε ως μέρος των σχεδίων του ισραηλινού στρατού για έναν μακροχρόνιο πόλεμο στη Λωρίδα στη Γάζα, ο ισραηλινός ακροδεξιός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Itamar Ben-Gvir επέκρινε δριμύτατα αυτή τη στρατιωτική απόφαση. «Η απόφαση να αποσυρθεί ο ισραηλινός στρατός από τα προπύργια της Χαμάς στη Γάζα είναι ένα σοβαρό και επικίνδυνο λάθος που θα κοστίσει ανθρώπινες ζωές», δήλωσε ο Μπεν-Γκβίρ στο X. Αναφερόμενος σε “προπύργια της Χαμάς”, ουσιαστικά δηλώνει ότι η παλαιστινιακή αντίσταση είναι πολύ ενεργή και επικίνδυνη για το στρατό τους.

Είναι γνωστό ότι 3400 ισραηλινοί στρατιώτες με αναπηρία είχαν μπει σε δομές αποκατάστασης, από την αρχή της εισβολής μέχρι το τέλος του 2023. Παράλληλα, το Ισραήλ σχεδόν σε όλες τις ανακοινώσεις του για νεκρούς αναφέρεται μόνο σε αξιωματικούς και υπαξιωματικούς. Δεν είναι, βέβαια, λογικό να σκοτώνονται στις μάχες οι αξιωματικοί, και όχι οι απλοί στρατιώτες. Προφανώς, οι απώλειες που έχει προκαλέσει η παλαιστινιακή αντίσταση στους εισβολείς είναι πολύ μεγάλες.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το