Θετικός στον κορονοϊό εντοπίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην Μητροπολίτης, Αμβρόσιος, που κατά καιρούς έχει ξεσηκώσει θύελλα με τις φασίζουσες και ρατσιστικές τοποθετήσεις του.

Μάλιστα ο ίδιος είχε γράψει και βιβλίο με τίτλο «Κορονοϊός: Ενα δαιμονικό σχέδιο για τη διάλυση της κοινωνίας».

Το βιβλίο διανεμήθηκε δωρεάν από την Μητρόπολη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας και όλες τις εκκλησίες που υπάγονται στην Μητρόπολη. «Το αντίδοτο είναι τα θαύματα που γίνονται από την πλευρά της Εκκλησίας και του Χριστού», αναφέρει στον πρόλογό του το βιβλίο.

Μάλιστα, ο Αμβρόσιος επέλεξε να βάλει στο εξώφυλλο μία φωτογραφία που είχε γίνει viral κι απεικόνιζε μία ηλικιωμένη που ήταν σκαρφαλωμένη σε κλειστή πόρτα εκκλησίας με τη λεζάντα «παπά, άνοιξε την πόρτα, θέλω να κοινωνήσω!».

oraiooo-anoixe-re-papa-thelo-na-koinoniseo_46330.jpg

Στο στόχαστρο του Μητροπολίτη πρ. Καλαβρύτων Αμβροσίου βρέθηκε ο καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, εξαιτίας των δηλώσεών του για τη Θεία Κοινωνία και τον κοροναϊό.

Με κείμενο που ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα , ο Αμβρόσιος κατά κόσμο Λένης, πρώην ιεροκήρυκας της Χωροφυλακής επί Χούντας, ερωτά τον κ. Δερμιτζάκη ποια είναι η σχέση του με την Εκκλησία και σημειώνει ότι “αν και καθηγητής πανεπιστημίου πρέπει να είσθε αγράμματος εξ απόψεως χριστιανικής – πνευματικής ζωής. Πρέπει να είσθε εντελώς άσχετος με την Εκκλησία”.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το