Ανταπόκριση

Το απόγευμα της Κυριακής, χιλιάδες λαού και νεολαίας βγήκαν στους δρόμους για να καταγγείλουν τη ρατσιστική επίθεση απέναντι στα δύο τρανς άτομα το βράδυ του Σαββάτου. 

Η συγκέντρωση έγινε χαμηλά στην πλατεία Αριστοτέλους, στο σημείο της επίθεσης. Η πλατεία γέμισε με κόσμο και στη συνέχεια ακολούθησε μια πολύ μαζική διαδήλωση. 

Η στάση της αστυνομίας ήταν προκλητική. Πολυάριθμες διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονταν σε διάφορα σημεία της διαδήλωσης. Στην παραλιακή, έριξαν κρότου λάμψης και χημικά προσπαθώντας να χτυπήσουν και να διασπάσουν τη διαδήλωση, ωστόσο αυτή συνεχίστηκε κανονικά.

Επίσης προκλητική ήταν η στάση φασιστών, κουκουλοφόρων και μη,  οι οποίοι εμφανίστηκαν στη συγκέντρωση και προσπαθούσαν να προκαλέσουν τον κόσμο της συγκέντρωσης.

Η διαδήλωση τελικά κατέληξε στο Άγαλμα Βενιζέλου. Μέλη και φίλοι της Πορείας βρέθηκαν στη συγκέντρωση και διαδήλωση, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στο φασισμό και την κυβερνητική πολιτική που θρέφει τέτοιες επιθέσεις.

Θετικό το γεγονός ότι η διαδήλωση είχε χιλιάδες κόσμου. Το βασικό ζήτημα είναι ότι τον αγώνα για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, τον αγώνα ενάντια στη φασιστική απειλή, μπορεί να τον σηκώσει μόνο το οργανωμένο κίνημα, τα συνδικάτα, οι φοιτητικοί σύλλογοι. Τώρα ήταν δύο τρανς, άλλες φορές πρόσφυγες και άλλες διαδηλωτές, αγωνιστές, αριστεροί. Για αυτό πρέπει οι οργανωμένοι μαζικοί φορείς να απαντήσουν στο δρόμο απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που γεννάει αυτά τα φαινόμενα.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το