Δεν έχουν περάσει παρά λίγες ημέρες από την καταγγελία του Die Linke για συντονισμένη επιχείρηση προσέγγισης των ελληνοτουρκικών συνόρων από γερμανικές νεοναζιστικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ιστότοπους της Μυτιλήνης, την Πέμπτη έφτασαν στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης “Identity Movement” Γερμανίας (Ιdentitäre Bewegung Deutschland).

Η ιστοσελίδα της Λέσβου politikalesvos.gr αναφέρει:

“Πρόκειται για τη ίδια οργάνωση που βρίσκεται στον Έβρο, ο αρχηγός της οποίας έχει πραγματοποιήσει προσκύνημα σε μνημείο για τις υπηρεσίες των στρατιωτών της Βέρμαχτ.

Οι οπαδοί των Ναζί που κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής του νησιού, έστειλαν στον θάνατο και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης εκατοντάδες Λέσβιους ήρθαν με σκοπό να βοηθήσουν τα ντόπια Τάγματα Εφόδου που δρουν ανενόχλητα τις τελευταίες μέρες.

Η ευθύνη γι’ αυτή την κατάντια, γι’ αυτή τη μαύρη σελίδα είναι δική σας κύριοι αυτοδιοικητικοί, είστε ηθικοί αυτουργοί της πιο επικίνδυνης και ντροπιαστικής τροπής που θα μπορούσαν να πάρουν τα πράγματα”.

Η ιστοσελίδα stonisi.gr, αναφέρει σχετικά:

“Μετά τις 11 το πρωί, έκαναν βόλτα στην Ερμού, προσποιούμενοι τους ρεπόρτερ με κάμερες από τη Γερμανία, τραβώντας τα πάντα και σημειώνοντας “Ήρθαμε να κάνουμε ρεπορτάζ για να δείξουμε και την πλευρά του Έλληνα”.

Προκαλούν Γερμανοί νεοναζί στη Μυτιλήνη: "Θα σας κάνουμε ότι και στα Καλάβρυτα"

Ο ένας εξ αυτών δέχτηκε επίθεση από κάποιον με μαύρο μπουφάν, όπως δήλωσε στο “Ν” αυτόπτης μάρτυρας που σημείωσε ότι του άνοιξαν το κεφάλι, καθώς και ότι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.

Νεοναζί Μυτιλήνη

“Θα σας κάνουμε ό,τι σας κάναμε στα Καλάβρυτα” φέρονται να φώναζαν οι νεοναζί- προφανώς αναφερόμενοι στη 13η Δεκέμβρη του 1943 και στη μαζικότερη σφαγή αμάχων από τις δυνάμεις κατοχής των Ναζί στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο.

Τι είναι το Identity Movement

Το Identity Movement είναι μία ακροδεξιά οργάνωση που ξεκίνησε από τη Γαλλία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και η οποία προωθεί ιδέες όπως «έθνη-κράτη που αποτελούνται μόνο από λευκούς και προτείνει τον αποκλεισμό των μεταναστών και των μη λευκών υπηκόων από την Ευρώπη».

Η οργάνωση παρότι δημιουργήθηκε στη δυτική Ευρώπη πλέον έχει επεκταθεί και στην ανατολική, ενώ διατηρεί παραρτήματα εκτός από την Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική και την Ωκεανία.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το