Πηγή: www.aporrea.org

Η ντε φάκτο κυβέρνηση της σημερινής αυτοανακηρυγμένης προέδρου της Βολιβίας, ξεκίνησε τις διώξεις στελεχών της ανατραπείσας κυβέρνησης του Εβο Μοράλες. 

Η Εισαγγελεία της Βολιβίας διέταξε τη σύλληψη του πρώην υπουργού Προεδρίας Χουάν Ραμόν Κιντάνα, μετά από καταγγελία που υποβλήθηκε εναντίον του για τα υποτιθέμενα εγκλήματα της τρομοκρατίας, της υποκίνηση ταραχών και αναστάτωσης, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Prensa Latina. 


Οι πραξικοπηματικές αρχές κατηγορούν τον Κιντάνα για την προώθηση βίας στις αυθόρμητες λαϊκές διαδηλώσεις καταδίκης του πραξικοπήματος ενάντια στο Έβο Μοράλες σε αρκετές περιοχές της νοτιοαμερικανικής χώρας. 

Τρεις ημέρες μετά την παραίτηση του Μοράλες, υπό την πίεση των Ενόπλων Δυνάμεων, ο διορισμένος υπουργός της κυβέρνησης, Αρτούρο Μορίγιο ανακοίνωσε την έναρξη της δίωξης κατά του Χουάν Ραμόν Κιντάνα, του οποίου ο σημερινός τόπος παραμονής είναι άγνωστος. 

Από την άλλη, ένα ποινικό δικαστήριο αποφάσισε τη φυλάκιση του αντιπροέδρου του Κινήματος προς τον Σοσιαλισμό (MAS), Χεράρντο Γκαρσία, για υποτιθέμενη κατάχρηση  κρατικής περιουσίας, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία ή επιχειρήματα, σύμφωνα με την καταγγελία του Μοράλες στα κοινωνικά δίκτυα, σε μια άλλη προφανή περίπτωση πολιτικής δίωξης. 

Σύμφωνα με τους αναλυτές, όλα δείχνουν μια στρατηγική (των πραξικοπηματιών) στέρησης της ηγεσίας και της οργάνωσης από τις προοδευτικές δυνάμεις ενόψει μιας πιθανής εκλογικής διαδικασίας, η ημερομηνία της οποίας δεν έχει ακόμα καθοριστεί.

(από Prensa Rebelde)

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το