Είναι η πρώτη φορά από τις αρχές Μαρτίου που η τιμή του φυσικού αερίου έχει ξεπεράσει τα 2.800 δολάρια ανά χίλια κυβικά μέτρα, σύμφωνα με το Χρηματιστήριο του Λονδίνου ICE

Αυτό έρχεται εν μέσω ανακοίνωσης της Gazprom να μειώσει τις ροές του αγωγού Nord Stream για τρεις ημέρες συντήρησης από τις 31 Αυγούστου.

Ο κρατικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom δήλωσε την περασμένη Παρασκευή ότι η παροχή φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream θα διακοπεί πλήρως από τις 31 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου λόγω εργασιών συντήρησης στη μοναδική λειτουργική μονάδα συμπίεσης αερίου.

Οι προμήθειες αναμένεται να επαναληφθούν σε όγκο 33 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων ημερησίως μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες χωρίς τεχνική δυσλειτουργία της μονάδας.

Από τις 27 Ιουλίου, οι ροές μέσω του αγωγού Nord Stream, ο οποίος τροφοδοτεί αέριο από τη Ρωσία στην Ευρώπη, έχουν μειωθεί λόγω της διακοπής λειτουργίας δύο αεριοστροβίλων, αφήνοντας περίπου το 20 τοις εκατό της μέγιστης χωρητικότητας του αγωγού διαθέσιμο. 

Κατασκευασμένος στον Καναδά από τη Siemens Energy, ένας από τους στρόβιλους στάλθηκε στο Μόντρεαλ για επισκευή, αλλά επέστρεψε στη Γερμανία λόγω των κυρώσεων της Οτάβα κατά της Ρωσίας. Τελικά, ο κατασκευαστής συμφώνησε στην επιστροφή του.

Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε στις 25 Ιουλίου ότι ένας άλλος κινητήρας αεριοστροβίλου στο σταθμό συμπίεσης Portovaya σταμάτησε να λειτουργεί. Αυτό αφήνει μόνο μία τουρμπίνα σε λειτουργία αυτή τη στιγμή. 

πηγή: telesurenglish.net

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το