Τα παθήματα να γίνονται μαθήματα. Μόνο έτσι μπορούμε να λέμε ότι προοδεύουμε. Δείτε τι έπαθε ο υποψήφιος αστυνομικός – κληρικός υπ’ αριθμόν «2», ο οποίος χαλάρωσε, θεωρώντας πως ο καλύτερος βαθμός του πρώτου πτυχίου του, το επιπλέον πτυχίο, το επιπλέον μεταπτυχιακό και η καλύτερη γνώση ξένης γλώσσας σε σχέση με τον μοναδικό άλλο υποψήφιο ήταν ικανά να του εξασφαλίσουν μια θέση εργασίας. Μεγάλο λάθος. 

Καθώς η «εποχή των αρίστων» βρίσκεται κοντά μας όσο ποτέ, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι, στο εξής, θα κρινόμαστε συνεχώς, και ότι θα αξιολογούμαστε μέχρι την τελευταία στιγμή, εννοείται πάντοτε για το δικό μας καλό αλλά και για την προκοπή της χώρας. Επίσης είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι με τη συλλογή πτυχίων και λοιπών παραστατικών δεν εξασφαλίζουμε μια θέση στον ήλιο της εργασίας, και σίγουρα όχι πριν την συνέντευξη.

Fact: Στις εξετάσεις, δεν πρέπει να υποτιμούμε τα προφορικά! Όπως λένε και οι Αμερικάνοι, κανένα παιχνίδι δεν έχει τελειώσει «πριν σφυρίξει η χοντρή κυρία»! Ο υποψήφιος υπ’ αριθμόν «1» πολέμησε μέχρι τέλους, και δικαιώθηκε.

Στο πλευρό των ανέργων αναγνωστών μας, η στήλη μας εξασφάλισε και παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα, παράδειγμα από πρόσφατο τεστ αξιολόγησης.

Οι εικόνες παρουσιάζονται στους υποψηφίους συνοδευόμενες κάθε φορά από ένα ερώτημα. Οι εξεταζόμενοι καλούνται μέσα σε 1 λεπτό να δώσουν προφορικώς τη σωστή απάντηση.

Κάντε το τεστ, βρείτε τις σωστές απαντήσεις, αυτοβελτιωθείτε πριν σας αξιολογήσουν! Μην παρασυρθείτε από τα παρελκυστικώς διατυπωμένα ερωτήματα! Καλή τύχη!

ΕΡΩΤΗΜΑ 1 (κρίσεως)

Ποια πρόσοψη θα χαρακτηρίζατε «περισσότερο κιτς» (Kitsch); Τη Βουλή των Ελλήνων στις 21 Νοεμβρίου ή το Δημαρχείο Αθηνών στις 25 Μαρτίου;

(wikipedia: «O όρος κιτς, πιθανότατα γερμανικής καταγωγής, χρησιμοποιείται κυρίως υποτιμητικά για την περιγραφή έργων τέχνης ή εν γένει αντικειμένων των οποίων η αισθητική θεωρείται ψεύτικη, επιτηδευμένη ή ευτελής, στερούμενη βαθιάς σκέψης, και με αποκλειστικό σκοπό την τέρψη του θεατή…»)

ΕΡΩΤΗΜΑ 2 (ταχύτητας)

Φοράει κάτι παράταιρο ο Καραϊσκάκης; Ποια στοιχεία συνδέουν την Αγγελοπούλου με τον Μίκυ Μάους; Είναι ο μαίανδρος ταιριαστός στην περίπτωση;

ΕΡΩΤΗΜΑ 3 (προσωπικότητας)

«Αποφεύγουμε μέρη με συνωστισμό», «Δεν υπάρχουν πολίτες που χρειάζονται ΜΕΘ και δεν βρίσκουν», «Το άνοιγμα δραστηριοτήτων θα φέρει αποσυμπίεση και μείωση μεταδοτικότητας».

Ποια δήλωση θα χαρακτηρίζατε περισσότερο ειρωνική, και γιατί;

Αιτιολογήστε την απάντησή σας.

ΕΡΩΤΗΜΑ 4 (αριστείας)

Τέλος, και σε σχέση με το αντικείμενο που θα κληθείτε να υπηρετήσετε, ποιος εκ των δύο ιερέων (αριστερά ορθόδοξος, δεξιά καθολικός) ευλογεί με τον σωστό τρόπο τα όπλα;

Σωστές απαντήσεις

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 1: Καμία από τις δύο προσόψεις δεν είναι κιτς. Και οι δύο αποπνέουν πατρίδα, θρησκεία και οικογένεια.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 2: Δεν είναι ο Καραϊσκάκης, είναι ο Κολοκοτρώνης/ Η φουστανέλα και οι φούντες από τα τσαρούχια. Επίσης, αμφότεροι φοράνε κάποιου είδους μάσκα/ Ο μαίανδρος είναι ταιριαστός σε κάθε στιγμή του ελληνισμού, συνεπώς και εδώ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 3: Καμία δήλωση δεν είναι ειρωνική. Αν αναγράφεται στα ΜΜΜ, το είπε ο Πρωθυπουργός ή η κυβέρνηση, τότε ισχύει, ο λόγος είναι κυριολεκτικός και αληθής.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 4: Πιθανότητα να το κάνει σωστά, έχει μόνο ένας Ορθόδοξος.

ωραίος αρουραίος

πηγή: περιοδικό πορεία

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το