Γιώργος X. Παπασωτηρίου

Ο ξεσπιτωμένος από τα κοράκια κυρ-Θεόφιλος στα Φλογητά εξακολουθεί να κοιμάται στο μπαλκόνι του σπιτιού του. Τα funds ξεσαλώνουν μετά το 40% του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς η απανθρωπιά τους είναι πλέον νομιμοποιημένη με την ψήφο του… λαού.   

Στο Παρίσι ο Μακρόν μεταφέρει αστέγους (και μετανάστες) από την γαλλική πρωτεύουσα σε άλλες πόλεις της χώρας για να μην «ενοχληθεί» το φιλοθεάμον κοινό των τουριστών που θα πάει εκεί για να παρακολουθήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι τον προσεχή Σεπτέμβριο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.  Η δυστυχία πρέπει να κρυφτεί για να μην ενοχλήσει τα ευτυχισμένα βλέμματα!

Παράλληλα, ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε σε γεύμα τέσσερις επιφανείς ερευνητές-συγγραφείς του βιβλίου “Η Γαλλία μπροστά στα μάτια μας: οικονομία, τοπία, νέοι τρόποι ζωής” (Seuil, 2021) για να τους ρωτήσει για τις «αλλαγές της κοινωνίας». Εκείνοι του μίλησαν για την αύξουσα «αποπολιτικοποίηση» των Γάλλων! Κι αυτό μετά τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις για το συνταξιοδοτικό. Του είπαν δε ότι «Δεν είναι ο όγκος της δουλειάς που είναι το πρόβλημα, αλλά η έλλειψη ελευθερίας επιλογής» και πως  «Εάν οι Γάλλοι διστάζουν να δουλέψουν περισσότερο, αυτό οφείλεται σε μια αίσθηση ήσσονος προσπάθειας ή στην απώλεια της νοοτροπίας του πολίτη»! Αυτοί οι… επιστήμονες της κοινωνίας, λοιπόν, πρότειναν στον Εμ. Μακρόν έναν νέο πολιτισμό, τον «οικολογικό».

Μην φανταστείτε κάποιον ουσιαστικό «οικολογικό πολιτισμό», αλλά έναν ξενέρωτο πολιτισμό της υπακοής στη μικροφυσική της εξουσίας. Ακριβώς όπως συμβαίνει στη Γερμανία όπου η οικολογική ομάδα Letzte Generation (Τελευταία Γενιά), διαμαρτύρεται για την «ποινικοποίηση του κινήματος για το κλίμα», καθώς επτά ακτιβιστές της ομάδας κατηγορούνται για πολιτική ανυπακοή και ερευνήθηκαν ως ύποπτοι για παράνομους εράνους και μη νόμιμες ενέργειες. Και να φανταστεί κανείς ότι στην Γερμανία στην κυβέρνηση είναι η συμμαχία σοσιαλδημοκρατών και… πράσινων.

*Η φωτογραφία είναι αρχείου και χειμωνιάτικη

πηγή: artinews.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το