➣ 550 μετανοημένες Μαγδαληνές δηλώνουν ότι προχτές ψήφισαν ΚΚΕ ενώ προηγουμένως έβοσκαν σ’ άλλα χωράφια. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Το ΚΚΕ πήρε παραπάνω περίπου χίλιες ψήφους. Ήδη 550 διανοούμενοι και καλλιτέχνες ενυπόγραφα δήλωσαν ότι επιστρέφουν στον Περισσό. Όλοι αυτοί έφεραν μόνο την ψήφο τους και άλλον ένα. Μοναχικοί άνθρωποι, πολύ μοναχικοί.

➣ Τριακόσιες υπογραφές δημοσίευσε το ΚΚΕ(μ-λ) υπέρ της αποχής. Μέλη, φίλοι, οπαδοί συστρατεύτηκαν για την αποχή. Αμηχανία και τακτικισμό διακρίναμε. Αφερίμ σύντροφοι ή λατινιστί dixi et salvavi anima meum (είπα και έσωσα την ψυχή μου).

➣ Θέλει το ΣΕΚ να κρυφτεί κι ο τροτσκισμός δεν το αφήνει. Η δεύτερη συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δήλωσε πως θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ στον β’ γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Το ΝΑΡ μάζεψε ταπεινά το σάλιο του συνεταίρου του και έβγαλε τρεις αντικαπιταλιστικές κορώνες. Ύστερα, και οι δύο μαζί, συναινετικά και ψευτοπολιτικά πέταξαν άλλες δύο αντικαπιταλιστικές κοτρώνες. Λέγαμε πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκτός από ψέματα έχει και δύο ψυχές. Δύο μόνο;

➣ Β’ γύρος εκλογών στους «κόκκινους δήμους»
-Σταμέλος (Καισαριανή) 47,11%
-Λάρδας (Ικαρία) 42,82%
-Σίμος (Πετρούπολη) 49,01%
-Σελέκος (Χαϊδάρι) 45,94%
Αντίστοιχα είχαν πάρει στον α’ γύρο 29,89%, 33,97%, 23,69% και 25,43%. Ο Ριζοσπάστης κατακεραύνωσε τους άλλους. Το ότι οι «δικοί του» έγιναν «αριστεροί διαχειριστές» ουδόλως τον απασχόλησε. Απορία ψάλτου βηξ.

➣ Αξίζει να παρακολουθούμε την ΚΟΕ και το «Δρόμο της Αριστεράς». Είναι κάτι σαν παρατηρητήριο αγανακτισμένων. Εικόνες, ιδέες, σχόλια, «κουβέντα να γίνεται». Ήταν οι εμπνευστές τού «χωρίς σχέδιο τίποτα δε γίνεται». Και τώρα που ξέμειναν από σχέδιο περιμένουν την καλή ευκαιρία. Σαν γνήσιοι οππορτουνιστές.

➣ Μας τελείωσε και η πολλά υποσχόμενη ΛΑΕ του Π. Λαφαζάνη. Αφού στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ στην α’ κυβερνητική φάση του, φιλοδωρήθηκε με δύο υπουργεία (Λαφαζάνης-Στρατούλης), αναζήτησε συμμάχους σε εθνικόφρονες, παπάδες, πατριδοκάπηλους, στρατηγούς, και τώρα ψάχνει και ψάχνεται. Στο μεταξύ οι αυθορμησίες των οργανώσεων ΑΡΑΝ και ΑΡΑΣ (αντικαπιταλιστές, χαοτικοί, Μπετελεμικοί-Αλτουσερικοί) νόμιζαν ότι το μέτωπο της αριστεράς έχει τα σύνορα του στις… Βρυξέλλες και τον ήπιο κυβερνητισμό. Πήγαν στη ΛΑΕ κι έγιναν κομμάτια και θρύψαλα. Διότι η πολιτική δεν είναι παιδική χαρά· είναι ταξική μάχη. Είναι πάλη θέσεων και πράξεων. Ας το ξανασκεφτούν πριν αρχίσουν τα βολικά σούρτα-φέρτα.

Νικηφόρος Ζερβός

δείτε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το

Παρόμοια αρθρογραφία