Βαζω ξανα το ηλεκτρονικο μου ρουχο.
Μετα απο καμποση αποχη, το νοιωθω στενο και καπως αβολο. Και το δαχτυλο επι των τυπο των ελαχιστων ατονων πληκτρων του κινητου μου.
Ειναι οι εποχες που λιγοι πια βαζουν το δαχτυλο επι τον τυπο των ηλων. Οι ηλοι ειναι κοφτεροι και τρυπανε τις ρωγες των δαχτυλων.
Δε χαθηκα πουθενα. Χωθηκα μονο μεσα στα αμπελια μου και προσπαθησα να τους γιατρεψω λιγο το σταχτωμα, τη μπαστρα που λενε αλλοι ή τον αλευρα που λεει ο Παντελης που με συμβουλευει για τ αμπελια
– Να μυριζεις και τα φυλλα που μοιαζουν γερα. Μπορει να κρυβουν λιγο σταχτωμα.
– Βρωμαει τοσο ο κοσμος, ρε Παντελη, που η μυρωδια της μπαστρας του αμπελιου, θα μου φανει μοσχοβολια.
Μακαρι, κοβοντας τ αρρωστα σταχτωμενα φυλλα, να μπορουσε να γιανει και η σταχτουρα μιας κοινωνιας που ολοενα συντηρητικοποιειται και φασιζει κι αναθετει εθελοδουλα στους νεοφιλελεδες να της πιουν οσο αιμα της απομεινε.
Θα παω να δω την πανσεληνο διπλα στη θαλασσα. Η μικρη παραλια της Γεφυρας δεν εχει γλυκες φραουλες, μονο αλατισμενα αρμιρικια, λιγους καλους φιλους και δυο μεγαλα μπουκαλια tinto de verano.
Το καλοκαιρινο αφροκρασο με λεμονι, στο χρωμα της φραουλας. Εχει και τη θαλασσα του νοτιου προσανατολισμου, που στεκεται ακινητη για να αντιφεγγισει το μαλαμα του φεγγαριου.
Θα πουμε τους φοβους μας και θα τους βαλουμε αντικρυ στις ελπιδες μας.Λεω να πουμε και καμια ιστορια για τους Τσεροκι που μαζευαν τις αγριες φραουλες Βιρτζινια στο φεγγαρι αυτου του μηνα και τις ελεγαν φραουλες της συνυπαρξης και της πρωτης γυναικας και βαφτισαν ετσι το φεγγαρι του Ιουνη, πανσεληνο της φραουλας.
Το ιδιο φεγγαρι θα φωτισει και τη Μανωλαδα. Δε σιχαθηκα τις φραουλες. Σιχαθηκα ομως αυτους που διαφεντευουν τις Μανωλαδες. Και οσους τους ανεχονται. Και πληθαινουν σαν τις λοιμωδεις μπαστρες.
Και ισως, οταν η πανσεληνος της φραουλας θα εχει μεσουρανησει, να ξεπλυθουμε στα καθαρα νερα της Γεφυρας που απο κατω τους χασκει ενα υποθαλασσιο ηφαιστειο και αναβλυζουν απ τον κρατηρα των βυθων ελπιδοφορες θερμοπηγες.

Νίνα Γεωργιάδου

Η φωτογραφία από πίνακα του Κερκυραίου ζωγράφου Γιώργου Τσιριγώτη

————————-Δείτε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το