Με αφορμή τις ενέργειες του ισραηλινού καθεστώτος σε περιοχές της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, παλαιστινιακές ομάδες ανακήρυξαν την Παρασκευή 12 Αυγούστου ως «Ημέρα Οργής» για να καταδικάσουν τα εγκλήματα

Το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa ανέφερε την Πέμπτη ότι δεκάδες Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τις ισραηλινές δυνάμεις στις περιοχές Μπέιτ Λάχμ (Βηθλεέμ), Αλ Χαλίλ (Χεβρώνα) και Τουλκάρμ στη βόρεια Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε 11 Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη και την Αλ Κουντς. Επίσης, κατεδάφισαν τέσσερα σπίτια στην πόλη Αρίχα της Δυτικής Όχθης και ένα εργαστήριο ξυλουργικής στη δυτική Βηθλεέμ.

Εν μέσω αυτών των εντάσεων, περίπου 500 έποικοι, με την υποστήριξη των ισραηλινών δυνάμεων, επιτέθηκαν στο τέμενος Αλ-Άκσα στο Αλ-Κουντς, ενώ φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα.

Ο πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής (PNA), Μοχάμεντ Στάγια, προειδοποίησε για την επικίνδυνη κατάσταση σε ολόκληρη την Παλαιστίνη, την ώρα που η διεθνής κοινότητα ασχολείται με θέματα όπως η σύγκρουση στην Ουκρανία και δεν ενδιαφέρεται για τις εξελίξεις στα κατεχόμενα εδάφη.

Με τη σειρά της, η Διεθνής Αμνηστία (AI) ανέφερε σε νέα έκθεσή της ότι το Ισραήλ επιβάλλει πολιτική απαρτχάιντ εναντίον των Παλαιστινίων και έχει πραγματοποιήσει επτά καταστροφικές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας από το 2008, τονίζοντας ότι ο αποκλεισμός που έχει επιβάλει στον παράκτιο θύλακα είναι εντελώς παράνομος.

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Υγείας της Γάζας, κατά τη διάρκεια των τριών ημερών των πρόσφατων ισραηλινών επιθέσεων εναντίον της Λωρίδας (από τις 5 έως τις 7 Αυγούστου), τουλάχιστον 47 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, σκοτώθηκαν και άλλοι 360 τραυματίστηκαν.

πηγή: thepressproject.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το