Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook για το ζήτημα του προσφυγικού: «Θεωρώ ότι αν συνεχιστεί η οργανωμένη από Ερντογάν ροή προσφύγων&μεταναστών, πρέπει να εφαρμόσουμε μεθόδους Αυστραλίας. Οσοι έρχονται θα εγκλωβίζονται σε απομακρυσμένο ακατοίκητο η αραιοκατοικημένο νησί, επιτηρούμενοι σε συνθήκες ασφάλειας. Μόλις μαθευτεί, θα σταματήσουν να έρχονται…»

Το ακροδεξιό κρεσέντο του κ. Κύρτσου δεν εκπλήσσει πάντως, απλώς έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των ρατσιστικών και γεμάτα μίσους σχολίων στελεχών της ΝΔ.

Λίγες μέρες πριν, σε νέο ξενοφοβικό παραλήρημα επιδόθηκε ο Κυριάκος Βελόπουλος, μέσα από τηλεοπτική εκπομπή του ant1, όπου ξεδίπλωσε το σχέδιο της Ελληνικής Λύσης για το προσφυγικό, «βαφτίζοντας», μεταξύ άλλων, τζιχαντιστές, βιαστές και παιδεραστές τους μετανάστες

Όταν ρωτήθηκε για το τι θα έπρεπε να γίνει με τους ανθρώπους που φτάνουν στη χώρα μας, ο κ. Βελόπουλος είπε, φωνάζοντας:

«Αν θέλεις να είσαι σοβαρό κράτος, λες, αφού έχω μια εν δυνάμει πυρηνική βόμβα εντός της ηπειρωτική χώρας, δεν τους πας στην ηπειρωτική χώρα. Τους πας σε νησιά, ξερονήσια – εντός εισαγωγικών το ξερονήσια έτσι; – σε νησιά που δεν υπάρχουν κάτοικοι ώστε να μην υπάρχουν κοινωνικά προβλήματα, ούτε βιασμοί ούτε παιδεραστίες ούτε τίποτα… Δεν είναι ιδεολογικό το πρόσημό μου, είναι πραγματιστικό».

Για να ολοκληρώσει το ακροδεξιό του κρεσέντο με το εξής:

«Δεν μπορώ να καταλάβω την αγωνία για αυτούς συγκεκριμένα τους ανθρώπους… πρέπει να ξέρουν ότι είναι ανεπιθύμητοι εδώ, να ξέρουν ότι αν έρθετε στη χώρα μας δεν θα περάσετε καλά, τελεία και παύλα».

Διαβάστε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το